H1 wint topper tegen Dynamo

Afgelopen zaterdag was het een dag van Ormi tegen Dynamo. De rood-gele shirts waren veel aanwezig in de PWA-hal in Epe, dat heb je soms. Bij Dynamo is het altijd afwachten wat je tegenover je krijgt. De vaste basis is er, regelmatig aangevuld met jonge spelers van andere teams. Dat is het voordeel van een grote vereniging.

Dynamo doet goed mee op de ranglijst, ze bivakkeren stabiel in het linker rijtje. Evenals Ormi, dat na een reeks van goede resultaten stabiel in de top 3 meedoet, en de aansluiting met de 1e plek zeker niet kwijt is.

Normaal gesproken ga je per set na hoe het ging, wat de conclusie was en wat de verschillen waren tussen de verschillende sets. De 1e 3 sets van de wedstrijd van afgelopen zaterdag kunnen we in 1 alinea samenvatten. Ormi speelde sterk, gedreven en gefocussed. Dynamo speelde ook goed, maar liet het op de beslissende momenten afweten, al dan niet onder druk van de ploeg uit Epe. De stand was na 3 sets erg goed, namelijk 3-0 in het voordeel van Ormi. En geheel terecht. Iedereen die de 1e 3 sets in het veld stond scoorde een dikke voldoende. En we kregen echt wel tegenstand. De servicedruk van Dynamo was absoluut aanwezig, op een paar series na konden we daar prima mee omgaan. De blokkering was goed, alleen die kon ook regelmatig kapot gespeeld worden. Ook de aanval uit Apeldoorn was een aantal keer overtuigend. Wat doen je dan?! Applaus, complimenten. Drukker moet je er ook niet om maken, de bezoekers kregen er niet meer dan 1 punt per aanval voor, dus geen paniek.

De laatste set

De 4e set is dan altijd een uitdaging. Een aantal wissels aan Eper kant, de energievoorraad is wat aan het opraken. Je wil absoluut die 4e nog winnen, alleen breng de energie er maar voor op. En Dynamo heeft niks te verliezen, die kunnen alles of niks serveren en alle risico’s nemen. De 4e set ging gelijk op, uiteindelijk met een mooi voordeel aan Eper kant! Daarmee komt de wedstrijd op 4-0: 25-20, 25-19, 25-20 en 25-23. Dik compliment aan het team, goed gespeeld en verdiend gewonnen.

Dynamo en Ormi waren vroeger verhitte wedstrijden. Discussies, aan elkaar gewaagd en met de nodige strijd. Helaas moeten we concluderen dat die tijd wel geweest is. De ‘oude garde’ uit Apeldoorn heeft hulp nodig van de jeugd, en kan het dan nog niet bolwerken. De enige poging die er nog is komt van de bank, in de vorm van verbaal geweld. Als je in dat stadium komt dan weet je dat het voorbij is, dan kan je het niet meer belopen. En als je dan ooit de ambitie had gehad om op je hoogtepunt te stoppen, dan weet je: ik ben te laat. Dat hoogtepunt is allang geweest, het is mooi geweest.

Door deze overwinning  en de andere uitslagen is er een unicum ontstaan. Ormi is virtueel koploper. Lekker doorgaan de komende weken in hetzelfde tempo als we tot nu toe gedaan hebben. Dan kom je uiteindelijk op de plek die je verdient, laten we maar eens kijken wat dat voor ons betekent aan het einde van het seizoen…