H1 verzamelt punten in 3 wedstrijden

Het is een tijdje geleden, sinds het vorige verslag vanuit Ormi heren 1. Meestal is dat een teken van verloren wedstrijden, want het is weinig aan om over verloren wedstrijden te schrijven. Niets is minder waar, de razende reporter was even uit de lucht met ouderschapsverlof.

De reeks van afgelopen wedstrijden begon tegen Dynamo H4 in Apeldoorn. Het fijnst aan die wedstrijden waren de oliebollen vooraf. En de wedstrijd begon al in de ochtend, dus het bruine fruit viel lekker op de net wakker geworden maag. Resultaat: een matige wedstrijd die wel gewonnen werd met de volle buit: 4-0!

De wedstrijd daarna mochten we aantreden tegen Alterno H3, de buurman van Dynamo. Een ervaren team waar je nooit makkelijke wedstrijden tegen speelt. Het eindresultaat mocht er echter wezen: 3-1 winst. Dat had ook maar zo heel anders uit kunnen pakken, de mannen uit Apeldoorn deden hun best om aanspraak te maken op meer. De mannen uit Apeldoorn verdienden nog wel een puntje, wat maakte dat ze niet geheel berooid richting het weinig pittoreske Apeldoorn beenden.

Afgelopen weekend

Oke, voor zover de ouwe koeien. Afgelopen weekend stond de uitwedstrijd tegen VZK op het programma. Altijd interessante wedstrijden tegen de mannen uit Wezep. Nadat het eerste herenteam door doorgeslagen ambitie een aantal jaar geleden als een kaartenhuis in elkaar was gevallen, hebben ze in Wezep door een aantal promoties hun oude vertrouwde plekje in de promotieklasse weer te pakken. Leuk om de mannen er weer bij te hebben. We gingen zeker gewaarschuwd die kant op.

We hadden een overzichtelijke selectie voor deze wedstrijd. Jelle was vanwege familieverplichtingen afwezig en Arno moest tijdens het inslaan de strijd staken. Tijdens een ultieme poging om de bal naar de spelverdeler te spelen ging zijn lichaam gebukt onder de fysieke belasting. Na 1 gespeeld punt in de wedstrijd was het duidelijk dat dit niet zijn middag ging worden.

De mannen uit Wezep begonnen erg gedreven aan de wedstrijd. Ze serveerden vol risico en dit pakte goed uit. Combineer dit met een solide blok, wat maakte dat we als Ormi zijnde in de problemen kwamen. Echter, schrijf ons nooit af. De pieken zijn in de jaren wat minder hoog geworden, de dalen echter ook veel minder diep. Solide noemen we dat. VZK speelde vol risico. Het nadeel van vol risico spelen: dat gaat vaak geen hele wedstrijd goed.

Gaan voor die puntjes

Afgelopen zaterdag ook niet de 1e set. Door een sterke serviceserie kwamen we terug in de wedstrijd. Dit was eigenlijk het verhaal van de hele wedstrijd. Michiel nam door een grote strijdlust de rest op sleeptouw. Een ondankbare taak op het moment zelf, achteraf onmisbaar. Marco had al gauw door dat de blokkering te sterk was om een voorspelbaar spelletje op los te laten, dus die begon goed te variƫren. Rik en Sander passten alles met zijn 2en, kregen soms wel een mooie service tegen, maar vielen geen moment om. Rene, Carlo en Sander vuurde een aantal mooie serviceseries de kant van Wezep op, wat maakte dat we vaak een opgelopen achterstand weer konden inlopen. Dit lukte alleen de 3e set niet, de eerste 2 sets waren daarvoor al binnengesleept door Ormi. De gedrevenheid van Wezep kostte ze geregeld de kop, omdat ze als kippen zonder kop aan het rondrennen waren. Resultaat na 3 sets: 2-1 voor Ormi.

De laatste set mocht Pim zijn opwachting maken als buitenman. Samen met de rest van de mannen werd bewezen dat de 3e set een misstap was, de bekende uitzondering op de regel. Het verzet aan de kant van VZK was gebroken. 3-1 winst. 4 punten uit Wezep meenemen is gewoon een hele goede prestatie waar we trots op mogen zijn. Setstanden: 16-25, 21-25, 25-20 en 20-25. Op naar de laatste wedstrijd van het jaar, aanstaande zaterdag in de hel van Epe ;).