H1 verliest topper van Avior

Afgelopen zaterdag was het zover, de topper tegen Avior. Beide ploegen stonden met nog 3 wedstrijden te gaan gezamenlijk bovenaan met evenveel punten. Dan is toch echt de slotfase van de competitie aangebroken. De tijd dat de prijzen worden verdeeld. Dus dit konden we met recht een topper noemen.

 

Fantastisch om te zien dat deze wedstrijd ook leefde binnen de beide verenigingen. De volle tribune maakte het een mooie ambiance, waardig voor een kampioenswedstrijd. Ormi begon goed aan de wedstrijd. De blokkeringen van Avior had het moeilijk en Ormi had de blokkering goed voor elkaar. Ormi wist overtuigend te scoren, Avior niet. Een kleine voorsprong werd gedurende de set opgebouwd en vastgehouden tot het einde. Resultaat: 25-22 winst voor Ormi. Lekker!!

 

De 2e set was aanvankelijk van eenzelfde laken een pak. Ormi nam de voorsprong en wist een 21-16 voorsprong op te bouwen. Alleen toen ging het mis. Avior serveerde slim en de nieuwe spelverdeler begin zijn diagonaal goed te vinden. Ondanks de ruime voorsprong ging de set naar Avior. Achteraf een kantelpunt in de wedstrijd: 22-25.

Het vervolg van de wedstrijd

De 3e en 4e set waren helaas vergelijkbaar. Avior wist beter te worden in de aanval, Ormi wist de pass niet onder druk te zetten en wist de bal niet meer op de grond te krijgen. Eigenlijk liepen we de hele set achter de feiten aan. Helaas ging de wedstrijd met 3-1 naar AVior.

 

Speciale dank gaat uit naar onze supporters. We hebben genoten van de ambiance, helaas wisten we het niet om te zetten naar een winstpartij. 1 ding is zeker, aan de support heeft het niet gelegen, dank daarvoor.

 

De eerlijkheid gebiedt te zeggen: Avior heeft de beste kansen om het kampioenschap binnen te halen. MAAARRRRR: wij geven niet op. Avior moet nog tegen VZK uit Wezep spelen, een goede ploeg. En de kampioensstress kan maak zo toeslaan bij de mannen uit Schalkhaar. Of kwamen ze nou uit Deventer?! 1 ding is zeker: ze zullen 2 wedstrijden moeten winnen, want wij gaan er ook zeker voor om de goede klassering op de ranglijst te behouden. Op naar Apeldoorn, op naar Dynamo.