H1 tegen VVH zonder ‘echte’ spelverdeler

Afgelopen zaterdag was Ormi de gastheer bij de thuiswedstrijd tegen VVH. Ormi aan kop, VVH in het rechter rijtje. Dus dat zou een overwinning moeten worden zou je zeggen. Jullie voelen hem al aankomen, de almachtige MAAR. MAAR Ormi had voor die dag geen echte spelverdeler, omdat vaste en enige spelverdeler Marco afwezig was en stand-in Wilco niet beschikbaar. Uitdaging dus.

 

Multi-talenten

Gelukkig beschikt Ormi over een aantal multi-talenten, die inzetbaar zijn op meerdere posities. MAAR, ideaal is het natuurlijk niet. Het is net als bij een bedrijf: Jan uit het magazijn is daar goed in, laat hem geen machine verkopen. Piet de directeur weet niks van de administratie en Kees boekhouder zou niet weten hoe je een storing moet verhelpen.

Dat wetende gingen we op zoek naar de beste oplossing en we kwamen uit bij Arno. Arno is middenman/libero, aangezien wat kwetsuren hem belemmeren om full-time middenman te zijn.

Op zich al een bijzondere combinatie, een middenman die omschakelt naar libero. Middenmannen gaan er meestal uit voor een libero. Middenmannen moeten met hun armen in de lucht gaan staan met hun armen naast elkaar in de hoop dat iemand er tegenaan slaat. Blokkeren noemen die jongens dat. Als er een set-up overgenomen moet worden, laat een middenman dan ver uit de buurt blijven.

Rare jongens die middenmannen, psychologen zouden zich erop kapot bijten. Bij kinderen struikelen de maatschappelijk werkers over elkaar heen met diagnoses, middenmannen laten ze logischerwijs links liggen. Daar brandt niemand zich de vingers aan.

Een middenman die dus de honneurs waarneemt als spelverdeler. Niemand zou het durven, de mattadoren uit Epe wel. De taktiek van de middag: moeilijk serveren, dan is de kans zo klein mogelijk dat de bal überhaupt terug komt. Als die dan wel terug komt, makkelijk spel spelen en volle inzet tonen.

Als je met een krappe selectie speelt, dan komen er vaak bijzondere krachten vrij. Dan wil je voor elkaar door het vuur en knok je er samen voor. Dan gaat niet alles perfect, MAAR dat is logisch. Het is namelijk een noodopstelling, dan moet je roeien met de riemen die je hebt. EN: dat ging hartstikke goed! Complimenten aan Arno, die het hartstikke goed deed. En complimenten aan de rest van het team, hier hebben we ons goed doorheen geslagen.

 

De wedstrijd

En dan het resultaat: Ormi heeft gewonnen, met 3-1! Driewerf hoera, hulde en bloemen. Regelmatig namen de mannen uit Harderwijk een voorsprong, wat Ormi niet van de wijs bracht. Alleen in de 3e set kwam er wat zand in de Eper motor, toen Sander ook met een blessure het veld moest verlaten. We hadden geen buitenman meer op de bank, dus toen stonden er wel heel veel mensen op een vreemde plek.

Die set ging dan ook verloren, MAAR, we hadden de eerste 2 al gewonnen. De 4e set konden we weer een redelijk logische opstelling produceren, wat maakte dat we weer in het spel kwamen en deze set ook konden winnen. 3-1 winst tegen een sympathieke tegenstander, je kan niks anders zeggen dan dat over de mannen uit Harderwijk.

Volgende wedstrijd zijn we hopelijk weer compleet. Nu eerst maar eens alle opgedane kwetsuren een paar dagen rust geven en dan op naar de volgende wedstrijd. Dan zijn we weer compleet en met frisse zin er weer tegenaan!