H1 speelt schoonmaakwedstrijd

Man, wat was het lekker weer afgelopen zaterdag. Zo’n laatste dag dat je het terras schoonmaakt, de tuin winterklaar maakt of gewoon op het terras gaat zitten, je je laatste witbiertje besteld voordat de herfstbok zijn intrede doet. In de maand december zijn er genoeg zaterdagen dat je alle goden aanbidt dat je ooit voor een zaalsport gekozen hebt. Afgelopen zaterdag was niet zo’n dag.

Pauwervoll op het programma

Tegenstander was Pauwervol uit Ermelo. Een team waar we al een aantal jaar tegen spelen. Een taaie tegenstander die het jaar ook goed begonnen is. Als het buiten warm is, is het binnen nog veel warmer. Zo ook afgelopen zaterdag. Na het inspelen stroomde het zweet al behoorlijk over onze hoofden. ‘Wule had de kooppakking al goed lek’ , zoals een Epenaar dat zou zeggen. Zonder de winnaar te verklappen: grote winnaar van de middag was sporthalbeheerder Jan. Die hoeft voorlopig veld 1 niet schoon te maken. Door de vele duikacties moest de vloer geregeld droog gemaakt worden met handdoek om er geen glijpartij van de maken. Elk hoekje hebben we wel gehad. Graag gedaan Jan…

Wisselingen in de opstelling

Dan de wedstrijd. Het was stuivertje wisselen. Aan Eper kant waren we verre van compleet. Rik, Mike en Rene waren er niet, wat maakte dat Arno zijn liberoshirt mocht omruilen voor een normaal shirt. Daarnaast zijn de mannen uit Ermelo een taaie, vervelende tegenstander. Passend kwamen we geregeld onder druk, wat maakte dat het spel voorspelbaar werd. Was dan de pass goed, dan ging het in een van de stations daarnaast wel eens fout. Maar we hadden ook hele goede periodes in de wedstrijd. Pass brengen, opgooien en erin rammen. Dan is het spelletje niet zo ingewikkeld.

Na 4 sets

Resultaat na 4 sets: 2-2. Wederom een 5 setter. Ormi had het psychologische voordeel Ermelo stond namelijk 2-1 voor in sets, de 4e set ging bijzonder overtuigend (25-15) naar de matadoren uit Epe. Dan wil je het in de 5e set doortrekken en dat lukte goed. Onder aanmoediging van de hele sporthal werd het laatste punt gescoord door Ormi, 15-12, 5e set gewonnen, 3-2 gewonnen. Al met al ene verdiende overwinning. Echter, als we compleet waren geweest hadden we wellicht het krachtsverschil duidelijker kunnen uitdrukken. Maar dat is het welbekende koe in de kont kijken, als telt niet in de topsport…. En blijkbaar ook niet op ons niveau. Op naar de volgende thuiswedstrijd, aanstaande zaterdag in de PWA-hal.