H1 pakt 4 lekkere punten

Afgelopen donderdag speelde heren 1 een wedstrijd tegen Alterno heren 4. Eerder dit seizoen hadden de mannen uit Apeldoorn de mannen van Ormi op een nederlaag getrakteerd. Er was dus iets recht te zetten. Je hebt ploegen in de competitie waar je graag tegen speelt, tegen andere minder graag. Tot welke Alterno behoort zullen we niet verklappen, we kunnen wel verklappen dat dit niet de eerste groep is.

De wedstrijd begon wat chaotisch. Het inslaan verliep rommelig en al snel keken we wij als Ormi tegen een 5-10 achterstand aan. Je kan beter in het begin van de set op achterstand komen dan op het einde, dan heb je nog voldoende tijd om er wat aan te doen. Het zou zo een uitspraak van de legendarische nummer 14 van Ajax kunnen zijn, daarom niet minder waar. En zo geschiedde. Langzaamaan kwamen we beter in de wedstrijd en gingen we rally’s winnen. De mannen uit Apeldoorn kregen moeite met scoren, mede door een goed Eper blok. Conclusie: net op tijd wakker, 25-23, set binnen.

De 2e set ging verder op dezelfde voet als hoe de 1e was ge√ęindigd. We zaten er goed bij, kregen het spel meer op orde en gaven de mannen uit Apeldoorn weinig kans. Over de uitslag kunnen we kort zijn, 25-16 een welkome winst van de set. Helaas konden we het niveau niet vast houden in de 3e set. Slordigheden slopen erin, onnodige foutjes. Dan zijn de mannen uit Apeldoorn gehaaid genoeg om daar gebruik van te maken. Deze set ging dan ook met 23-25 naar Apeldoorn. Je kan van een partijdig amateurjournalist niet vragen objectief naar een wedstrijd te kijken. Als je het mij vraagt: volledig onverdiend ūüôā

Dan de belangrijke 4e set. Hier wordt het verschil gemaakt tussen 4 belangrijke punten of een vervelende 5e set. Thank god, het werd het eerste. De laatste set werd gewonnen, op wilskracht. Het was niet super mooi, wel vermakelijk. Wij scoorden de BIG-points, Alterno niet. 4 dik verdiende punten die de aansluiting geven op de bovenste plekken van de ranglijst. Aanstaande vrijdag staat de volgende revanche partij op het programma. De vrienden van Volta Lelystad hebben de eerste ontmoeting gewonnen, dus daar moet ook wat recht gezet worden. Maarjah, zoals de mannen van Alterno inmiddels ook weten: de eerste pannenkoeken zijn voor de kinderen.

Setstanden: 25-23, 25-16, 23-25, 25-21