H1: open brief aan Sint

Beste Sinterklaas,

Afgelopen donderdag speelden wij als Heren 1 een thuiswedstrijd tegen Dynamo. We zagen u of zwarte Piet niet op de tribune zitten, vandaar dat we u deze brief sturen. En ja, we hebben ook nog wel iets voor op ons verlanglijstje.

Ormi tegen Dynamo is een derby. Een derby is een mooi fenomeen. Argentinië heeft Boca Junior tegen River Plate. In Italië heb je AC Milan tegen Inter Milan. In Engeland krijgt trainer Ronald Koeman diverse doodsbedreigingen naar zijn hoofd, omdat hij een rode kerstboom heeft. Koeman is de trainer van Everton, de vijand van Everton is Liverpool. En Liverpool speelt in het rood. Compleet van de pot gerukt natuurlijk dat je daardoor bedreigd wordt, maar hé, dat brengt een derby teweeg.

Wij hebben de wedstrijd tegen Dynamo. En Sinterklaas, u mag best weten, daar kijken we altijd naar uit. Met gezonde spanning strijden we tegen de mannen. Want als wij graag van een team willen winnen, dan is het wel van Dynamo. Zo ook afgelopen donderdag. 

Over de wedstrijd

Wij stond al op het veld en daar kwamen ze aan, de boeven. Maar Sinterklaas, toen proefden we al wat raars. De mannen waren ontspannen. Ze staan bovenaan, halen veel punten met eenzelfde team waarmee ze vorig jaar nog tegen degradatie vochten. Raar, maar waar.

De wedstrijd was een leuke wedstrijd. Natuurlijk, er was strijd. Maar het was allemaal heel beschaafd. Zelfs de middenmannen aan beide kanten waren redelijk rustig. En Sinterklaas, u weet: een middenman is het meest onredelijke wezen dat er bestaat. En wij speelden best aardig. We hebben de wedstrijd dan ook gewonnen met 3-1. Spannende sets die we binnen wisten te slepen op het einde. Boven de 20 de set binnen slepen, super goede prestatie. En 4 dik verdiende punten.

So far so good toch Sint?!

Nou, niet helemaal. De mannen van Dynamo baalden wel, alleen er was geen nood aan de man. Ze hadden toch al heel wat punten. En aan Eper kant waren we blij, niet uitgelaten. Raar, bij het winnen van een derby. Sinterklaas, hier zit dan ook het probleem. Het was geen echte derby. De mannen uit Apeldoorn waren eigenlijk best sympathiek. Ze gunden ons de punten wel. Iets ergers kan je niet gebeuren.

Hetzelfde gebeurt bij Ajax en Feyenoord. Bij Ajax gaan ze haast Feyenoord een kampioenschap gunnen, omdat het anders met goed fatsoen geen klassieker meer te noemen is. Maar in een derby gun je je tegenstander niks. Hoogstens een klein beetje zuurstof zodat ze net op de been blijven, anders kan je niet van ze winnen.

Tot overmaat van ramp was het na de wedstrijd ook nog best gezellig. Er werden beleefdheden uitgewisseld, en toen de mannen de kantine uitgingen knikten we naar elkaar en zeiden: die jongens uit Apeldoorn zijn zo vervelend nog niet. 

Dus Sinterklaas

U zult begrijpen dat we wel wat voor op een verlanglijstje hebben. Maar niet voor onszelf, maar voor de dorpen in de omgeving. Kunt u ze misschien een paar volleyballers cadeau doen die net iets minder goed zijn dan wij. Want hé, we willen wel winnen!

Daarnaast moeten het hele nare mannen zijn, in en in zwart van karakter. Dan hebben wij onze derby terug. Want zo’n wedstrijd winnen, tegen die aardige jongens van Dynamo, dat is natuurlijk geen bal aan.

Pim Buiting