H1: Ode aan de buitenmannen

Avior H2 – Ormi H1: Ode aan de buitenmannen

Afgelopen zaterdag was het zover, de wedstrijd tegen Avior Heren 2 stond op het programma. Het is tegen Avior elk jaar een verrassing tegen welk team je mag aantreden. Een grote vereniging, met de wisselingen die daarmee gepaard gaan. Daar hebben wij geen last van, wij spelen al 23 seizoenen met grofweg hetzelfde team, met welkome aanvullingen daargelaten.

Op de heenweg was disco Volvo weer geopend. Een greep uit het musicale arsenaal: 6ix9ine, door Rik omschreven als de Amerikaanse Def Rhymz. Door de gespotte flora en fauna onderweg kwamen we op De Kraaien, met hun tot de verbeelding sprekende titel ‘ Ik vind je lekker’. Via Jacin Thrill, Lil Pump en Tiesto arriveerden we bij de sporthal in Schalkhaar. Van links naar rechts door het musicale spectrum met 1 gemeende deler: de oudere generatie uit ons team zou het omschrijven als ‘ herrie’ en ‘rommel’. Voor de jonge generatie een goed teken.

 

Dan de wedstrijd

Ook de jongens van Avior hadden goed hun best gedaan om de musicale inleiding een vervolg te geven. De beats schalmden door de ‘Iglo van Schalkhaar’. Met ijspegels aan de neus en bevroren vingers begonnen we de warming-up, met de ambitie om de spieren en ledematen weer ergens in de buurt van de 37 graden te krijgen.

De mannen van Avior hadden in ieder geval de service arm goed warm. Serverend zetten zij ons onder druk, wat maakte dat de eerste set naar de mannen uit Schalkhaar ging. De mannen uit Epe laten zich niet snel uit het veld slaan. In de wetenschap dat ze dit sowieso niet de hele wedstrijd vol gingen houden, begonnen we enigszins opgewarmd aan de 2e set.

 

De rest van de wedstrijd

Die laat zich makkelijk samenvatten met 1 onderwerp: een ode aan de buitenman. De buitenman heeft een mooie taak, je mag vaak aanvallen en de complimenten incasseren als je een bal gescoord hebt. Je krijgt ook genoeg de wind van voren als je je teamgenoten trakteert op een ketser. Of als je een slechte pass onderhands terug krijgt van de spelverdeler met de uitstraling van: je hebt met een k*t pass gegeven, los het ook zelf maar op.

Als je dit dan doet kom je er goed mee weg, zo niet dan wordt je vriendelijk gewezen op EN je k*t pass, EN je onvermogen om het op te lossen. Maar zo niet afgelopen zaterdag. Zowel Rik als Sander hadden er een hele goede arm op geschroefd ’s ochtends. 90% van de aanvallen uit Epe ging via de buitenkant, en een groot deel daarvan werd gescoord.

Dit tot groot verdriet van de mannen uit Schalkhaar, die minder begonnen te serveren en gefrustreerd raakte van eigen onvermogen. Het werd 1-1 in sets. In de 3e set hebben we genoeg kansen gekregen om de mannen uit Schalkaar op achterstand te zetten, ze kwamen echter goed weg en namen een 2-1 voorsprong in sets.

 

Dan de 4e set

Sander zijn opstellingsbriefjes waren op, dus het thuisspelende team werd vriendelijk gevraagd om wat papiertjes. De mannen uit Schalkhaar vonden het geen probleem en gaven 1 briefje met de bijpassende woorden: meer heb je er niet nodig. Ze waren in de veronderstelling dat ze de 4e set en daarmee de wedstrijd gingen winnen. Een onverstandige en naïeve opmerking.

Sander en Rik hadden een klein onderonsje. Rik, Richard, Rickert of Vavoem, hij luister overal naar. Je ziet niet veel aan hem, of hij nou blij of boos is. Alleen Sander deelde zijn ervaring met Rik en toen begon er een klein spiertje onder zijn oog te trekken en de aders in zijn nek bolden op met het ritme van de hartslag. Voor onwetenden niks bijzonders, voor ingewijden het teken dat er zich een vorm van agressie en drive begint te ontwikkelen, vergelijkend met Tsernobyl.

2 keer knipperen met de ogen, Ormi wint de 4e set, Ormi wint de 5e set, Ormi wint de wedstrijd en pakt wederom de koppositie terug. Aan de hand van Rik en Sander werd de wedstrijd gewonnen. De mannen uit Schalkhaar hebben hun lesje wel geleerd denk ik, daag de buitenmannen van Ormi niet uit. Voor je het weet heb je verloren en sta je met de tranen in de ogen het veld op te ruimen.

 

Mooie overwinning

Een welkome en mooie overwinning. Het was niet super, wel goed genoeg. We hebben ons in de wedstrijd vastgebeten en niet meet losgelaten. Op naar de volgende wedstrijd. Onder begeleiding van de Bloodhound Gang, Hazes Jr, W&W en De jeugd van tegenwoordig trokken we de Eper duisternis in, op jacht naar een welverdiend biertje en kapsalon Döner.