Europese week voor Ormi Ma2

Terwijl er afgelopen donderdag door diverse teams lekker getraind werd in onze eigen pwa-hal had MA2 een uitwedstrijd. En niet zo maar een uitwedstrijd, het was De Derby, we mochten tegen de meiden van Blok EVC aantreden. Beide teams waren tot afgelopen donderdag ongeslagen en de dames van Blok hadden het zelfs nog iets beter gedaan dan Ormi want ze hadden nog geen set afgestaan na de winterstop. Erg knap.

Set 1: Gas er op!

De opdracht was simpel in de eerste set. Volle servicedruk er op en dan maar eens kijken wat er over blijft van Blok. Vier service beurtjes later (Megan, Noa, Femke en Lieke) vloot de scheids al voor het einde van de eerste set. 25-08 voor Ormi stond op het bord en tot onze eigen verbazing waren we er al. Niemand kon het telbord goed zien omdat de 34 wissels van Blok ervoor stonden maar 25 is inderdaad genoeg. Hoppa, op naar de tweede set.

Set 2: Blok vecht zich terug

De tweede set was een stuk spannender. Blok kreeg wat meer vat op onze service en we begonnen zelf wat meer foutjes te maken. Vooral de midden (Chiara) van Blok begon zich wat nadrukkelijker met het spel te bemoeien en dat resulteerde in wat fraaie punten voor Blok. Maar ondanks dat Blok zich zichtbaar verweerde lieten de dames van Ormi het niet toe dat Blok deze set ging pakken. Femke ging als aanvoerder voorop in de strijd en probeerde zelfs door de scheidsrechtersstoel heen te slaan om een bal te redden. Een wijze les, die dingen zitten best stevig in elkaar. Een kleine medische time-out was nodig maar Femke wilde verder! Wie heeft er dan ook een duim nodig met volleybal? Door deze vechtlust en een uitstekend spelende Noa en Dian trok Ormi de tweede set naar zich toe, 25-22! Jahoor en dat is tweeeeee klonk het in de hal.

Set 3: Kwartje viel richting Blok

In set 3 sloop er wat angst in de ploeg van Ormi. Blok bleek toch wel een goede ploeg te zijn en als je 2-0 voorstaat word je opeens bang om punten te laten liggen. Vertwijfeling in de pass, wat opslagfoutjes en wat mooie punten van Blok resulteerde in een 25-21 overwinning voor Blok. Oh Owww..

Set 4: Denken we niet meer aan

In set 4 vergaten we alles. Passen, opbouwen, verdedigen.. Het was niet onze set. Ik hou het er op dat Blok met 25-13 won en er een vijfde set kwam.

Set 5: Dan staan de echte volleyballers op!

In een vijfde set wint meestal de ploeg die het scherpst begint en er gelijk op duikt. Heel even leek Blok dit te zijn maar na servicebeurten van Noa, Tess en Lieke stond Ormi op 14-11 en serveerde Yasmin voor de wedstrijd. De service kort werd nog gepakt door blok, een balletje kort door Megan ook maar een slimme bal links achterin door Megan was teveel van het goede voor Blok. Hoppa 3-2 winst en bovenaan in de poule!!
Nog een bedankje voor alle supporters. De tribune zat toch zeker 60% vol met Ormi-supporters en dat is voor een donderdag uitwedstrijd toch vrij uitzonderlijk. Chapeau, chapeau, chapeau!

Maargoed, het was zaak om snel naar huis te gaan, de kleertjes te wassen en goed uit te rusten want over 39 uur stond de volgende wedstrijd al op het programma. En dan hoor ik Liverpool klagen over een druk schema, 2 wedstrijden binnen 39 uur met dezelfde selectie doet ook Liverpool ons niet na!
Zaterdag mochten we aantreden tegen de meiden van Hevo en daar hadden we nog een appeltje mee te schillen. In de heenwedstrijd hadden die meiden zomaar een set van ons afgesnoept en dat hadden ze helemaal niet overlegd met ons. Oftewel, tijd voor wat revanche!

Set 1: Een beetje vermoeid

Hevo is een taaie ploeg wat stoïcijns door blijft werken naar een volgend punt maar daar hadden we vandaag genoeg antwoorden op. Met mooie aanvallen van Megan, Noa en Lieke maakten we duidelijk het verschil met Hevo. Het werd nooit echt spannend en de set ging met 25-18 naar Ormi.

Set 2: Doorgaan, vooral zo doorgaan

Set 2 ging erg lang gelijk op. Hevo gaf nooit op en Ormi had niet de kracht om een groot gat te slaan. Pas aan het einde van de set nam Ormi afstand van Hevo. Serviceseries van Femke en Dian deden Hevo de das om. 25-21 voor Ormi.

Set 3: Als we er toch zijn..

In set 3 kwamen we eindelijk pas een beetje in ons spel. We vielen wat meer aan en we pakten iets meer concentratie voor de service. Een lekkere set resulteerde in een 25-14 overwinning voor Ormi! Hatseklats..

Set 4: Even laten zien wat we kunnen.

In set 4 gaven vooral Megan, Noa en Femke gas(samen verantwoordelijk voor 15 punten). Schitterende services werden afgewisseld met goede aanvallen en Hevo en liet nu eindelijk het kopje hangen. Eindstand 25-07 voor Ormi. Hoppa!

Conclusie: 3 dagen, 2 wedstrijden, 8 punten, nummer 1 in de poule. Hatseklats! We hebben nu een paar weken vrij om lekker te trainen en nog beter te worden. 07 Maart is de volgende wedstrijd pas weer, uit naar Alterno. Een onbekende tegenstander waar we weer hopen op een volle tribune! Tot dan!