Duo-coaches Jeroen en Henry over Dames 2

Sinds vorig seizoen heeft de selectie van Ormi dames 2 een duo als coach, Jeroen Witteveen en Henry Rozendal. Hoog tijd om de mannen eens aan de tand te voelen over hun rol en de ambities voor dit seizoen.

Wie de naam Henry laat vallen binnen de PWA hal in Epe zal je wat glazig aankijken. “Oh, je bedoelt Bully”, de geuzennaam van Henry. Zowel Jeroen als Bully zijn echte verenigingsmannen. Bully was 8 jaar toen hij zich aansloot bij de vereniging, Jeroen 11. Het feit dat beide mannen al zo lang aan de vereniging verbonden zijn, heeft er ook wel voor gezorgd dat zij nu een duo zijn. Bully trapt af: “Vorig jaar hadden de dames van het 2e geen trainer. Ik zag dit wel zitten en heb vervolgens Jeroen erbij gevraagd. Ikzelf kan door blessures steeds minder intensief zelf volleyballen, mijn knieën willen niet echt meewerken. Het spelletje vind ik veel te leuk, vandaar dat ik ook voor de toekomst aan de sport verbonden wil blijven, meer als trainer en minder als volleyballer. Vorig jaar heb ik een aantal workshops gevolgd van Wilfried Groothuis, trainer van het 1e damesteam van Regio Zwolle. Daar heb ik allerlei goede tips gekregen, ik zou ook graag een officiële trainerscursus volgen.” Naast hem treft hij een ervaren trainer in de persoon van Jeroen. “Ik heb jarenlang dames 4 van Ormi met veel plezier getraind. Daar ben ik op een gegeven moment mee gestopt omdat ik meer tijd aan mijn thuisfront wilde besteden. Stiekem bleef het trainerschap toch wel kriebelen en dat is ook een belangrijke reden dat ik ja gezegd heb tegen deze duo-constructie. Dan is het toch een stuk beter te combineren”.

Gedisciplineerd en lichtelijk chaotisch

Samen trainen en coachen zij de dames van het 2e damesteam van Jumbo van Andel Ormi. Op de vraag wat het team kenmerkt kwam al snel het antwoord: “Poeh, das een goeie, waar zullen we eens beginnen. Het is een fanatiek, gezellig, sfeervol, gedisciplineerd en lichtelijk chaotisch team”, zeggen ze met een brede glimlach. “Daarnaast is het ook een heel divers team, ervaren krachten aangevuld met jonge, talentvolle meiden. Dat is ook wel een ambitie van de vereniging, om deze talenten klaar te stomen voor de toekomst. De oude rotten hoef je niet meer te leren volleyballen, de jonge meiden kunnen zich daaraan optrekken”. Zelf zijn ze als spelers een herenteam gewend, wat maakt een damesteam nou zo anders?! “Haha, ten eerste duurt het douchen een eeuwigheid”, aldus Jeroen. Daarna toch wat serieuzer: “In onderling gedrag is het heel anders, een wereld van verschil. Maar dat maakt het juist leuk, om op zoek te gaan naar het beste van beide werelden.

Ambities en plezier

Vorig jaar zijn zij derde geworden in de competitie. Over hun ambitie voor dit seizoen klonk het volmondig: “Een wedstrijd met 4-0 winnen, dat is het hele vorig jaar niet gelukt.” En de mannen zijn goed bezig, want in de tijd tussen dit interview en de publicatie zijn al 2 wedstrijden met 4-0 gewonnen. Maar dat was niet de enige ambitie. “We hebben de ambitie om in de top 5 te eindigen. Maar de stand op de ranglijst is niet het enige dat telt. We vinden het belangrijk om iedereen veel te laten spelen en de jonge meiden in te passen in het team. Vandaar dat we ook veel wisselen: iedereen warm houden en bij de wedstrijd betrekken.” Ook plezier staat bij de mannen hoog in het vaandel: “Zonder plezier te maken win je geen wedstrijden”.

Het seizoen is inmiddels onderweg, de eerste punten zijn weer gescoord. Maar al voor de eerste training was het team bij elkaar om het seizoen met een familie BBQ af te trappen. “Dat typeert wel ons team, dat willen we vast houden voor de rest van het seizoen. Dan kan het niet anders dan een succesvol en gezellig seizoen worden”.