Dames 1 en het servicekanon

Op zaterdag 7 december mochten we naar Twello voor een wedstrijd tegen Voorwaarts dames 1. Sinterklaas was het land alweer uit, dus we moesten onze eigen cadeautjes gaan regelen. Vol vertrouwen en enthousiasme, maar zonder supporters Ruth en Kaylee, gingen we de wedstrijd in. Al bij het inslaan voelde het goed, dus dat beloofde wat voor de rest van de wedstrijd.

In de eerste set gingen we gelijk op met de dames uit Twello. Om en om werden goede, mooie en slechte punten gemaakt. En toen kwam Joanne aan service. Twello had even geen antwoord op haar servicekanon en zo begonnen we met een aangename voorsprong aan het eind van de set. Vrij overtuigend konden we deze dan ook binnenhalen: 25-15. Lekker hoor!

Oh Oh

Toen aan het begin van de set Joanne opnieuw aan service kwam, hoorden we op de tribune al enkele ‘Oh, Oh’s, voorbijkomen. En terecht. Waar meerdere time-outs en wissels geprobeerd werden, bleef Joanne lekker serveren. En toen Joanne niet meer aan de beurt was, namen onze andere speelsters het gewoon lekker over. Als de bal terugkwam, was dit vaak een ‘makkelijke bal’, waardoor we het punt weer konden maken. Voorwaarts kon daarentegen de bal bij de service niet eens over het net meer krijgen en dit alles resulteerde in een zeer overtuigende 25-7 overwinning voor de Epenaren!

Die derde set

Nou is het bij ORMI een algemeen bekend probleem dat we nog wel eens een derde set willen verliezen. Maar, niet als het aan ons lag hoor! We wisten van vorige week hoe een overwinning smaakt en daar hadden we nog echt geen genoeg van. Twello kreeg de boel wel iets beter op orde en kreeg de pass beter onder controle, maar wij gingen er niet minder om volleyballen. Met 25-20 stond vast dat we in elk geval met 3-0 gewonnen hadden, door naar set 4!

Wissels en alles of niets

Een paar wissels bij ons Epenaren en een alles-of-niets-instelling bij de tegenstander en een iets mindere vierde set. Oftewel, het lag het vooral aan de alles-of-niets-instelling van Twello en niet zo zeer aan de wissels aan onze kant. Hard gestreden, maar nu trok Twello toch aan ’t langste eind. Jammer van dat 5e punt, maar met 4 zijn wij ook heel tevreden. 20-25 en 1-3 winst ?.

Up next

Op woensdagavond 11 december mogen we weer even naar de ijskast van Nijmegen: Heyendaal. We spelen daar een bekerwedstrijd. Dan op 14 december alweer de allerlaatste wedstrijd van 2019: thuis tegen WaHo. Dat is best een belangrijk potje, want wij hebben 1 puntje en 1 wedstrijd meer gespeeld dan zij. Hopelijk kunnen we de winning mood vasthouden, want zij staan daar prima op plek 12. Alle fans zijn welkom, tot dan!