Dames 1: De vrieskist van Nijmegen

Afgelopen zaterdagochtend kwamen wij bij elkaar om te vertrekken richting Nijmegen. We waren het allemaal niet meer gewend om zo vroeg (10.00 uur) te vertrekken. Maar vol goede moed gingen we op weg om tegen Heyendaal DS1 te spelen. Heyendaal staat bovenaan in de competitie. Gelukkig hadden wij extra krachten meegenomen, genaamd Dennise en Mariëlle. Zij kwamen ons versterken tijdens deze wedstrijd.

Nadat beide teams probeerden warm te worden (iets wat praktisch onmogelijk was, zelfs aan de kant hadden ze de winterjassen aan) begon de wedstrijd.

Eerste set

We begonnen aan de wedstrijd met volle overtuiging. Het allereerste punt van de wedstrijd ging daarom na een lange rally naar Ormi. Na een aantal punten blokkeerde Amy een prachtige bal, waardoor wij op 3-2 voorsprong kwamen. Vorige week dinsdag is er uitvoerig getraind op het zetten van de blokkering, daar kon het team zaterdag de vruchten van plukken. De eerste time-out van de wedstrijd werd helaas wel door Pascal aangevraagd met een achterstand van 8-10. De trainer moest de troepen even tactisch toespreken.

Na een korte tactische bespreking maar vooral bemoedigende woorden om zo te blijven spelen zoals we deden, vervolgden we het spel. Opeens stonden we bij de volgende time-out voor met 12-10, deze time-out is uiteraard aangevraagd door Heyendaal. Dat kwam mede doordat er heel goed werd verdedigd, geserveerd en doordat er slim werd gespeeld vanuit onze kant. Tot de stand van 19-18 voor Ormi liep alles lekker en goed, daarna lieten we het helaas varen en stond Heyendaal ineens voor met 24-22. Dennise kwam aan service en scoorde nog een punt met een ace, op een belangrijk moment in de wedstrijd. Helaas was dit niet voldoende en trok Heyendaal de eerste set naar zich toe met 25-23.

Tweede set

Helaas kwamen wij de eerste vijf punten van deze set niet aan spelen toe, want ineens stonden we 5-0 achter. Dat was reden genoeg voor Pascal om een time-out aan te vragen. Vervolgens scoorde Anne het eerste punt voor Ormi door de bal bovenhands in het centrum te leggen. Dennise scoorde daarna met een ace, het stond toen 2-7 voor Ormi, vervolgens werd er een mooie bal achterover gegeven op Wendy en deze scoorde ook. De volgende Time out werd genomen door Pascal op 15-06 achterstand. Alles wat in de vorige set zo goed ging, lukte deze set helaas niet. Uiteindelijk won Heyendaal gemakkelijk de set met 25-11. Deze set vergeten we snel en gaan door met de derde set van de wedstrijd.

Derde set

De derde set begonnen we gelukkig zoals we de eerste set gestart waren. De mooi gescoorde ballen door Mariëlle en Leone zette ons op een 2-0 voorsprong. In deze set werd er gelukkig weer veel geblokkeerd en ook slim gespeeld, daardoor werd het 8-3 voor ons. Alles leek weer goed te gaan. We hadden de hele set de overhand totdat het 17-17 stond, Heyendaal kwam helaas sterk terug. Helaas trokken wij ook deze set aan het kortste eind. Waar we in het begin heel goed starten en we heyendaal overrompelde, was het aan het einde van de set andersom. Heyendaal won met 25-20.

Vierde (en helaas de laatste) set

We begonnen deze set als tamme katjes en dit maakte Pascal ons ook duidelijk toen hij een time out aanvroeg op 5-1 achter. Amy scoorde in antwoord daarop een bal waar alle agressie in lag. Helaas bleef het bij één van deze weinige ballen, waardoor Heyendaal de set won met 25-14.

Ondanks dat we 4-0 hebben verloren (van de nummer 1) gingen we strijdend ten onder. We hebben Heyendaal zeker wat weerstand gegeven en hebben het publiek ook mooi volleybal laten zien, dat was iets om trots op te zijn.

Bedankt voor het lezen en tot 30 november in Epe!