D1 speelt tegen Wevo ’70

Op zaterdag 13 oktober mochten we weer in eigen huis een volleybalwedstrijd spelen. De tegenstander was een onbekende; Wevo’70 uit Weerselo. Zij stonden op dat moment 2e in de ranglijst, dus we wisten dat ze wel kunnen volleyballen. Na wedstrijdvoorbereiding van Pascal, stonden we er klaar voor in de zaal. Helaas konden we niet op tijd beginnen, omdat én ons dames 2 én ons heren 1 bedacht hadden om een 5-setter te spelen ?. In deze wedstrijd kregen we de steun van Mirthe en Jet, de talenten van de week uit niveau 5. Met hun service maakten ze het Wevo nog wel even lastig, want zij konden niet direct een punt maken.

 

Sterk begin

Waarschijnlijk kwam het door het goede voorbeeld van Mirthe en Jet, dat wij de eerste set goed van start gingen. Vanaf het begin was er enthousiasme en hard werken voor elkaar. Dennise, Laura, Amy, Anne, Sophie, Ruth en Mariëlle stonden er niet alleen voor in het veld; het team haalde het hele repertoire uit de kast om ze aan te moedigen. Op deze eerste set is weinig aan te merken. Wevo’70 kon niet hun eigen spel spelen, omdat wij ze met servicedruk aardig in de tang hadden, 25-18.

 

Zonde

In de 2e set startten we met een achterstand van 5 punten. Dat is niet handig. Hoewel we daarna ons goede spel van de 1e set weer konden oppakken, liepen we de hele set net achter de feiten aan. Aan het eind van de set verzaakten we om de punten af te maken. Hierdoor werd het voor Wevo’70 wel makkelijk om de set te winnen. Deze set werd 23-25, zonde.

 

Onderbreking

De derde set was nog maar net onderweg toen we een extra pauze in moesten lassen. Onze 2e scheidsrechter voelde zich niet goed, waarschijnlijk ook wel door de warmte in de zaal. Gelukkig gaat alles weer goed met hem, maar hij floot niet verder. Op de tribune zat een reddende engel, die de taak van 2e scheidsrechter wel over wilde nemen. Na deze onderbreking gingen we in eerste instantie voortvarend van start, maar Wevo’70 kwam lekkerder in de wedstrijd en wij hadden er geen antwoord op: 20-25.

De vierde set is er eentje om maar te vergeten. Een totale off-set. Wevo’70 zat nu lekker in de wedstrijd, maar ze hoefden niet veel te doen om punten te krijgen. Onze servicedruk zakte weg en we verzaakten om de punten te maken: 11-25.

 

Stiekem wel tevreden

Ondanks het laatste deel van de wedstrijd kunnen we stiekem wel tevreden terugkijken op die zaterdagmiddag. We hebben namelijk wel 2,5 set laten zien dat we goed kunnen volleyballen en dat we niet per ongeluk in die 2e divisie terecht zijn gekomen. Natuurlijk een zure nasmaak, maar als het publiek genoten heeft van een leuke pot wil dat ook wel wat zeggen. We gaan weer lekker trainen deze week en zorgen dat we het goede spel door kunnen zetten in de volgende thuiswedstrijd op 20 oktober om 16.30 uur tegen Rivo Rijssen!