D1 speelt goede wedstrijd tegen Dynamo

Afgelopen zaterdag 17 november mochten we aantreden tegen altijd goed spelende dames van sv Dynamo 2.

De eerste set beginnen we met: Ruth, Dennise, Anne, Amy, Sophie en Mariëlle. Ook de bank is goed bezet met Evelien, Leone, Marissa, Joanne, Suzanne, Shelly en een zwangere Laura. De dames van Dynamo komen op een voorsprong, maar door een mooie opslagserie van Anne, komt Ormi weer terug in de wedstrijd. Helaas is het toch Dynamo die de set wint door toch wel onnodige eigen foutjes. Het werd 25-16.

 

Het moet en kan beter

De tweede set begint beter voor Ormi, maar helaas komt Dynamo snel weer terug. Toch blijft het koor aan de kant enthousiast zingen en staat het 9-9. Door een schitterende smash van Dennise komt het tot 9-11. Na een spetterende eindsprint wordt het toch nog 23-23, maar helaas is Dynamo net wat sterker en slimmer en verliezen we met 26-24.

De derde set gaat weer gelijk op. Helaas valt Sophie verkeerd en met een elleboog blessure is het voor haar einde oefening. Na een gelijkwaardige strijd loopt Dynamo uit tot 22-20, maar gelukkig is Ormi dit keer het sterkst en winnen we deze set met 25-27.

 

De vierde set

Vol vertrouwen gaan we met zijn alle (inclusief de reserves) de 4e set beginnen. Na een paar mooie strakke opslagen van Dennise lopen we uit tot 2-5. Helaas komt Dynamo, zoals de hele wedstrijd, weer goed terug met een paar schitterende blokkeringen. De flesjes water aan de kant worden gevuld met hopelijk ‘wonderwater’ van Sophie & Shelly.

Een mooie pass van Susan die goed invalt voor Sophie, een mooie set up van Dennise en BAM Evelien met haar ‘hop hop hop’ slaat de bal prachtig tussen de lijntjes. De goed spelende Joanne en Leone maken een paar mooie punten: 10-12. Lange tijd gaat het gelijkwaardig op, met prachtige reddingen van Mariëlle in het achterveld en staat het toch weer 24-24. De trainers halen alles uit de kast met time-outs en wissels. Zo wordt Dennise gewisseld voor Marissa voor haar gevaarlijke opslagen, maar helaas blijkt Dynamo de langste adem te hebben en verliezen we met 26-24.

De cijfers

1e set  25-16
2e set  26-24
3e set  25-27
4e set  26-24

102 tegen 91 punten dus. De spannende wedstrijd voor het publiek, maar helaas hebben we verloren….