D1 pakt winst tegen Halley

Afgelopen zaterdag speelden wij onze eerste thuiswedstrijd tegen Halley uit Wehl. Met weer een tribune vol supporters, startten wij de wedstrijd met in het veld: Dennise, Anne, Sophie, Amy, Laura, Leone en Mariëlle. En aan de kant stonden Iris, Joanne, Ruth, Susan en de geblesseerde Evelien, Shelly en Marissa.

In het begin van de eerste set liep het redelijk gelijk op. Helaas hadden wij een aantal servicefouten en hiermee lieten wij wat punten liggen. Deze set ging met 22-25 naar Halley.

De tweede set begonnen we met dezelfde opstelling. Dennise serveerde en we maakten het eerste punt van de tweede set. We spelen een aantal mooie rally’s en we lopen gelijk op tot 10-10. Sophie had hierna een lange en goede serviceserie en Halley vroeg een time-out aan. Dit deed Sophie gelukkig niks, want het eerst volgende punt ging weer naar Ormi. In de tweede set hadden wij de passing beter onder controle en dit pakte goed uit, met 25-21 ging deze set naar ons.

1-1 tussenstand

In de derde set ging het weer gelijk op. De spelverdeelster van Halley verdeelde de set-upjes goed en wij bleven voor elke bal gaan. We kwamen nog aardig terug tot 18-19 in het eind van de set, maar helaas ging deze set met 21-25 naar Halley.

Iris kwam er in de derde set voor Amy in en ze begon ook in de vierde set. We begonnen goed en kwamen voor met 7-4 en bij de stand 13-8 vroeg Halley een time-out aan. Hierna had Anne een goede servicebeurt en weer moest Halley een time-out aanvragen, bij de stand 17-8.

Laura maakte nog een leuke actie in deze set; de bal kwam op haar hoofd, ze maakte een klein sprongetje en we konden verder met de rally. We stonden met 21-13 voor en deze 4e set wonnen we met 25-17!

De beslissende set

Na 4 sets was het dus 2-2, er moest dus een vijfde set gespeeld worden. We kwamen voor tot 8-4, wisselden van kant en Halley kwam goed terug tot 9-8. Het was en bleef een spannende laatste set: 11-8, 13-11, 14-12 en na enige spanning, was het nu toch echt een feit: DE EERSTE WEDSTRIJD GEWONNEN IN DE TWEEDE DIVISIE!!!!

Met een stand van 15-12 in de 5e set, wonnen wij met 3-2!!!

 

Volgende week, 6 oktober, mogen wij spelen tegen Apollo 8 in Borne.