D1 pakt puntje mee in Borne

Afgelopen zaterdagavond mochten wij spelen tegen Apollo 8 uit Borne. Pascal kon er deze week niet bij zijn, hij werd vervangen door Marike de Graaf die zijn plek langs de kant innam.

We begonnen in het veld met Leone, Laura, Mariëlle, Sophie, Anne, Dennise en Iris.
Het team was enigszins van slag, wat vooral te merken was in de eerste set. Het begon erg onzeker en al vrij snel stonden we op een 7-1 achterstand. Ook een time-out en wissel hadden geen effect meer, de set ging verloren met 12-25.

De tweede set begon wel sterk, door een goede serviceserie van Dennise stond het 0-4 in ons voordeel. Maar mede door te veel eigen fouten, konden we deze voorsprong niet vasthouden. Tegen het eind van deze set kwam Susan in het veld, waardoor het team nieuwe energie kreeg, maar toch was de eindstand van deze set 25-20.

Het tij keren in Borne?

In de derde set kwam Amy erin voor Iris. De goede energie zette in deze set pas door, ondanks dat dit niet echt te merken was in de stand, toch voelde het voor het eerst alsof er hier wat te halen viel. Er was meer positiviteit en meer enthousiasme. Laura werd gewisseld voor Ruth, en zij maakte gelijk een mooi punt. Zoals eerder gezegd was dit niet te merken in de stand. Eindstand: 25-16.

In de vierde set was de positiviteit ook te merken in de stand. De set werd goed begonnen met minder eigen fouten, terwijl de tegenstander er juist méér maakte. Joanne werd er voor de service ingezet voor Amy.
In deze hele set was de vertrouwde vechtlust terug, dit is hoe we uiteindelijk hebben gewonnen met 25-21, en dus een puntje hebben gepakt in Borne!

Aankomende zaterdag spelen we weer thuis om 16:30 tegen Wevo’70.