D1 gaat weer regiodivisie spelen

Het staat toch echt al op de site van de Nevobo en ook wel behoorlijk definitief: Jumbo van Andel D1 – Degradatie. We hebben tot nu toe 10 punten weten te behalen in de 2e divisie en dat is zeker niet ons doel geweest aan het begin van het seizoen. Afgelopen zaterdag heeft Dynamo D2 ons het definitieve zetje naar beneden gegeven en die wedstrijd was eigenlijk wel tekenend voor ons seizoen.

 

Strijd en enthousiasme

We hebben 4 sets lang gestreden, heel leuk volleybal kunnen laten zien en veel inzet en enthousiasme getoond. Zeker in de derde set waren wij niet de onderliggende partij en leek het erop dat wij ons 11e punt binnen zouden gaan halen. Helaas sprong Sophie, onze topscoorder van zaterdag, op de voeten van de diagonaal van Dynamo en werd daardoor uitgeschakeld. Het resultaat was dat ons team weer even gereset werd en uit de goede flow gehaald werd en natuurlijk het meest vervelende: Sophie is geblesseerd aan haar enkel en loopt op krukken. Daarna konden we, ook niet dankzij de uitstekende invalbeurt van Riëlle, het niveau niet meer halen van daarvoor.

 

Typisch 2018-2019

Zoals eerder gezegd: deze wedstrijd is tekenend voor dit seizoen. We hebben al 2 langdurig geblesseerden, die hun blessures eerder dit seizoen opgelopen hebben. Daarnaast hebben we een aantal speelsters die ook al het gehele seizoen een blessure hebben en daardoor niet optimaal kunnen presteren. Dit betekent dat we vaak weer in een andere opstelling staan, mensen op andere posities moeten spelen dan dat ze gewend zijn en we niet ons niveau halen van vorig jaar. We vechten hard, maar komen aan het eind van de set altijd nét een paar puntjes tekort. De ene keer iets meer dan de andere ?. Gelukkig vinden wij het spelletje nog steeds erg leuk en vechten we voor én met elkaar, zijn we nog steeds enthousiast en hebben we ons nog niet bij die 10 punten neergelegd.

 

Vooruitkijken

De overgebleven 5 wedstrijden zullen voor ons dan ook geen opgegeven zaak zijn. Tegenstanders: jullie gaan de punten niet cadeau krijgen! We gaan lekker volleyballen en maken van deze wedstrijden alvast gebruik om ons spel te verbeteren en aan individuele leerpunten te gaan werken. Wij willen onze trouwe supporters graag leuke potjes volleybal laten zien en daar gaan we voor de volle 100% voor. Dus we zien jullie graag weer op de tribune: wij zullen er staan (en de sommigen van ons zitten, op de blessurebank)!