D1: 5 punten tegen Rebelle

Afgelopen zaterdag was het dan zo ver. Dames 1 mocht een poging gaan wagen om de puntjes thuis in de PWA-hal te houden. De tegenstander was het eerste damesteam van Auto van Oort/Rebelle uit Dieren. We waren zelf in groten getale aanwezig. Evelien kwam door vanuit het werk en ook Joanne kon net op tijd aanschuiven. Daarnaast werden wij nog versterkt op de bank door onze pupillen van de week: Myrthe en Lieke van MC2!

Set 1

De eerste set begonnen we op de buitenkant met Anne en Sophie, Joanne op de diagonaal, Evelien en Leone op midden, Dennise mocht de balletjes verdelen en Marielle mocht alle balletjes van de grond rapen. De eerste twee ballen waren van onze pupillen. Allebei een goede service. Myrthe gaf ons vast het goede voorbeeld, want zij maakte het punt! Lieke liet ons ook wat zien, namelijk dat we gewoon lef moeten hebben in de aanval.

De set liep redelijk gelijk op, maar het lukte ons wel om steeds een kleine voorsprong te creëren. Door een spannende rally, die uiteindelijk werd bepaald door Anne, gingen we naar een voorsprong van 15-10. We speelden verder en door een foute serve van Rebelle liepen we uit naar 18-11. Evelien gaf de klapper naar de big points: 20-13. Nog niet veel aan het handje en door een paar mooie acties van Anne en een harde knal van Evelien, sleepten we de eerste set binnen met 25-15.

Set 2

We gingen van start met hetzelfde zevental. Weer liep het gelijk op, maar konden we niet gelijk een voorsprong creëren: 4-6. Tijd voor een time-out. Rebelle uit het ritme en zelf weer een tandje scherper. Dit werkte in ons voordeel. Een blok van Anne en wederom een klapper van Evelien die ons naar 7-5 leidde. Wat er toen gebeurde bij de serve van Sophie, zal ik maar achterwege laten toch? 😉 (We zien de soesjes nog wel tegemoet Soof!). Evelien kwam aan serve en vervolgens Dennise. VoCaSa zal het herkennen, maar toen Dennise aan serve kwam, had Rebelle het ook wat lastig.

De serve was uitstekend en de rest van het team stond klaar om alle ballen die wel terug kwamen op te vangen. Door goede samenwerking binnen en buiten het veld stormden we door naar 15-10. Sophie sloeg een prachtbal erin en dit leidde ons naar 17-12. Een mooie sprongserve van Leone leverde ons wederom een puntje op. Dennise sloeg ons deze keer naar the big points. Ja, u leest goed, onze spelverdeler viel aan en scoorde de 20-13.

Op 21-14 kwam Shelly binnen de lijnen voor de service van Sophie. Dit deed onze gup uitstekend. Joanne had een prachtredding en Anne maakte dit mooi af: 22-14. Rebelle hielp ons een klein beetje en gaf ons drie punten cadeau, waaronder een foute serve en dit leverde ons de winst op van de tweede set: 25-17.

Set 3

De derde set kwam Laura binnen de lijnen voor Leone. Zeker niet onverdienstelijk, want Laura scoort gelijk de eerste bal met een prachtige omloopbal. We gaan weer vliegend van start en er is time-out van Rebelle op 5-1. Een prima begin van de set, aldus Pascal. Er is wat miscommunicatie aan de overkant dus we zetten door naar 7-2 en uiteindelijk 9-5. Een prachtige pass van Marielle, een mooie set-up van Dennise en een hard geslagen bal van Anne leidt ons naar 12-6. Wederom reden voor Rebelle om een time-out te nemen.

Dit keer werkt de time-out in hun voordeel, want het lukt ons niet ons goede spel voort te zetten. Het wordt 12-11. Time-out aan onze kant. Rebelle helpt ons met een foute serve en door een technische fout komen we op 14-11. De dames aan de overkant geven Anne een groot cadeau: er wordt niet geblokkeerd bij Anne. Dat zullen ze denk ik nooit meer vergeten. Anne slaat vernietigend toe: 17-13. Joanne slaat ons de 20 in met een ace, 20-15. Shelly pakt ook een puntje mee met een mooi geslagen bal, dus hop, 22-16!

Evelien maakt een mooie verdedigende actie en Anne complimenteert Evelien door het punt af te maken, 23-16. Twee foutjes bij Rebelle leiden ons uiteindelijk naar de winst in de derde set: 25-17.

Set 4

Hopsakee, de winst was in de pocket. Maar uiteraard wilden we dan ook graag de vierde set winnen. Iris kwam binnen de lijnen voor Joanne. Het is een beetje een rare set. Het loopt wederom gelijk op. Het was allemaal een beetje floeffy floeffy, aldus Evelien. We lachen erom aan de kant, maar het doet toch een beetje wonderen. Rebelle komt niet door de blokkering van Laura en Sophie, wat ons op een kleine voorsprong brengt: 15-12. Op serve van Laura en een cadeau in de pass van Rebelle naar Evelien (heb je dankjewel gezegd? 😉 ) lopen we uit naar 17-12. Iris pikt ook een mooi puntje mee en scoort de 18-13.

Niks aan het handje, toch raken we even uit balans en komt Rebelle dichterbij, 18-16. Tijd voor een time-out. Sophie slaat het eerstvolgende punt prachtig binnen naar 19-16. Foute service van Rebelle leidt ons naar 21-17. Een slim geplaatst balletje over het blok van Anne maakt het 22-17. Kat in het bakkie, zou je zeggen. Helaas is dit nog niet zo en we maken het onszelf moeilijk door een aantal individuele fouten op rij, 23-22. Tijd voor een time-out. Overtuigd om ons die vierde set niet door onze neus te laten boren, gaan we het veld weer in.

Sophie slaat een balletje erin via de blokkering van Rebelle, dus 24-22. Wederom een netfout aan onze kant, 24-23. Wat volgt is een spannende rally waar wij niet aan het laatste eind trekken: 24-24. Echter is er geen paniek en we houden ons hoofd zo koel mogelijk. Rebelle bereikt nog een setpoint 24-25, maar geeft het punt gelijk weer terug door een foute serve, 25-25. Shelly komt erin voor Iris. De scheidsrechter besloot het nog even spannend te maken, want hij zag een voetfout bij Shelly, maar hij herstelde zijn fout. Shelly serveert, passt uiteindelijk zelf en Evelien tikt het punt binnen: 26-25. Een fout bij Rebelle leidt ons naar de overwinning: 27-25!

Hopsakee, 5 puntjes in de pocket! Wederom een overwinning van het hele team, zowel binnen als buiten de lijnen.