Dames 1: Een nieuwjaar een nieuwe samenstelling

Een nieuw jaar, een nieuwe samenstelling! Er hebben namelijk een aantal wijzigingen plaatsgevonden. Anne heeft in december haar laatste wedstrijd gespeeld en helpt ons nu als assistent coach. Daarnaast hebben we een nieuwe passer-loper, Willeke Bon. Als ze je bekend voorkomt dan zou dat kunnen, want het is de tweelingzus van Wendy (#doubletrouble). Na anderhalf jaar weinig speeltijd te hebben gehad in verband met een heupoperatie, zal ze de tweede helft wedstrijdritme bij ons op komen doen. En daar zijn wij hartstikke blij mee, welkom Willeke!

Start van nieuwjaar 2020

We beginnen het nieuwe jaar op zaterdag 11 januari, de eerste wedstrijd van 20-20! We vertrekken met een selectie van 10 speelsters (het is even wennen zo veel) naar Scherpenzeel: Femke en Dennise op de spelverdeling, Leone en Amy op midden, Joanne, Willeke en Mariëlle op passer-loper, Kaylee en Wendy op de diagonaal en Shelly op de libero. Uiteraard zijn ook Marissa en Anne aanwezig om ons mentaal te ondersteunen. De vorige wedstrijd tegen Set-Up verloren we met 3-1 en kwamen een aantal leer-momentjes naar voren, maar hebben we ook echt iets geleerd?

We beginnen de eerste set met Dennise, Wendy, Amy, Leone, Joanne, Willeke en Shelly. Het is weer even inkomen en we staan ineens 3-6 achter. Gelukkig komen we op de serve van Wendy terug op 8-6 en zijn we eindelijk warm. Helaas slaat op 15-10 het noodlot toe: tijdens de landing van het blokkeren gaat Joanne door haar enkel… (Het lijkt gelukkig mee te vallen, maar het is even afwachten wanneer ze weer wat kan doen) Mariëlle komt erin voor Joanne en pakt het meteen goed op. We sluiten de set af met een mooie serve serie van Dennise en winnen de eerste set met 25-16

Ga zo door!?

We beginnen de tweede set zoals we de eerste set zijn geëindigd. Tenminste, qua opstelling. Al snel staan we namelijk met 3-0 achter. Gelukkig brengt de serve van Willeke ons terug op 5-4. Daarna gaat de set gelijk op: niet omdat Set-Up per se beter gaat spelen, maar omdat wij veel meer fouten maken en vooral in de serve. We verliezen de tweede set dan ook door te veel eigen fouten met 25-22.

Serveren en blokkeren

En om de trend door te zetten beginnen we de 3e set met dezelfde opstelling en weer met een achterstand. Op de stand van 1-4 neemt Pascal een time-out in de hoop het tij te keren. Maar helaas: binnen de kortste keren staan we achter met 10-18. Toch geven we niet op! Op 18-23 komt Mariëlle aan serve en hoe. Voeg daar nog een prachtig killblock van Dennise aan toe en we pakken de derde set met 25-23.

Gemotiveerd beginnen we aan de 4e set. Gelukkig zetten we ons goede spel door: Amy heeft een paar lekkere kill-blokjes, Shelly heeft de pass goed op orde en Mariëlle legt weer een mooi vies prikballetje neer. Heerlijk! We winnen de 4e set dan ook met 25-21!

Ongeslagen in 2020

We zijn 20-20 goed begonnen met een 3-1 overwinning en dus nog ongeslagen in het nieuwe jaar! Natuurlijk zijn we van plan om dit vol te houden de rest van het seizoen, te beginnen volgende week zaterdag 18 januari om 12.30 uur tegen Alterno in Apeldoorn. Tot dan!