Heren 1 schept lading punten binnen

Zo, dat is weer even geleden dat jullie iets van ons gehoord hebben. En dat zal vast en zeker ook wel met de uitslagen te maken hebben. Echter, dit geeft wel een vertekend beeld. We spelen eigenlijk best wel heel goed en strijden elke wedstrijd tenminste mee om setwinst. Én we hebben de hele top 5 in de afgelopen 5 wedstrijden gehad. Afgelopen zaterdag mochten we tegen SalVo in Heino. Die jongens kennen wij gewoon als Hevo, dus we houden het lekker bij Hevo.

Altijd leuk in Hevo

Een belangrijk potje, dat mocht het best genoemd worden. In de onderste regionen van de competitie begon de concurrentie serieus punten te scharrelen. Dus voor ons ook hoog tijd om hier aan mee te gaan doen en te zorgen voor een stijging op de ranglijst. En het is altijd leuk om tegen Hevo te spelen. De hal in Heino is ook niks veranderd. De oude PWA-hal zag er ongeveer hetzelfde uit, voordat een goeie fik ervoor zorgde dat we nu wél in een mooie hal spelen. Ik wil niemand in Heino op ideeën brengen….

De wedstrijd begon met lekker wat strijd. We kwamen met een overzichtelijke selectie richting Heino, zonder libero en met 1,5 wisselspeler. Dus dan weet je ook wat er moet gebeuren als je in het veld staat, vol gas erop. De eerste set begon nog wat moeizaam, we moesten er even in komen. Maar toen begon het torretje lekker te lopen. Passing was goed op orde, waardoor Marco lekker aan het verdelen toekwam en we de bal goed op de grond wisten te kijken. Op het einde van de set wisten we door een goede service serie afstand te nemen, de eerste set werd met 22-25 binnen geharkt. Dit werd met groot enthousiasme begroet, we hadden ons stiekem best wat druk op de schouders gelegd.

Lekker potje

De 2 sets daarna kende een vergelijkbaar beeld. We speelden goed, zette Hevo onder druk en het ging eigenlijk gewoon heel lekker. Lekker potje, 22-25 en 15-25. BAM. Met de wetenschap dat de 4 punten binnen waren werd Arno, onze eigen Arjen Robben, onze man van sierlijk chinees porselein bedankt voor zijn verdienstelijke diensten en vervangen door Sander, die als gelegenheidsmiddenman weer zijn steentje mocht bijdragen. We waren eigenlijk al heel blij met 4 punten, 5 punten is stiekem toch nog lekkerder. En dat lukte, de 4e set werd ook overtuigend gewonnen.  Door de 5 dik verdiende punten maakte dat we een mooie sprong op de ranglijst, hop naar P8, zoals Olav Mol zou zeggen. Aanstaande dinsdag mogen we voor de beker naar Duiven en zaterdag thuis tegen Avior. Wederom een leuk potje tegen een ploeg die maar 1 puntje boven ons staat, plezier gegarandeerd. Tot zaterdag.