Dames 1 zet stijgende lijn in

Zaterdag 19 oktober mocht dames 1 tegen TweeVV spelen uit Ede. Een tegenstander waar we nog niet eerder tegen gespeeld hebben. Aangezien we zelf maar 6 fitte speelsters hebben, deden Lotte, Femke en Christy met ons mee. Alle 3 waren ze hard nodig. Femke omdat ze de enige spelverdeelster was en dus de hele wedstrijd heeft gespeeld, Lotte om te serveren en Christy die de passlijn heeft versterkt.

De eerste set begonnen we met energie en plezier, waar het ons in de afgelopen wedstrijden nog wel eens aan ontbrak. TweeVV kwam telkens met 1 à 2 punten voor en wij maakten het gaatje weer dicht. Zo ging het op tot 17-17. Daarna zette TweeVV een tandje bij en wonnen ze de set met 20-25.

De tweede set begonnen we sterk en waren we de bovenliggende partij. Alles lukte, we hadden servicedruk, verdedigend haalden we de ballen van de grond en de middens konden veel via de handen scoren. TweeVV maakte veel fouten en halverwege staat het 17-9. We weten het de hele set vast te houden en winnen met 25-15. Dat gaf goede hoop!

De set die hierop volgde ging in het begin gelijk op tot 7-7. Hierna konden we helaas dan heel kort over de set zijn. Waar alles in de tweede set lukte, lukte nu helemaal niks meer. De rollen waren compleet omgedraaid en vooral passend kwamen we in de problemen. Door te schuiven in de pass en met wissels hebben we geprobeerd ons spel weer op de rit te krijgen, maar het lukte niet. Voordat we het wisten stond er 10-25 op het scorebord. Een beschamend tafereel en dan moet je nog een set.

Het begin van de vierde set begon dan ook zoals de derde set eindigde. We kwamen met 2-8 achter te staan en we kregen de pass niet onder controle. En plotseling gebeurde het. Vastbesloten om niet weer zo over ons heen te laten lopen, begonnen we zelf sterk te serveren en brachten we de stand terug tot 9-9. We konden vervolgens het goede spel vasthouden en wonnen deze cruciale set met 25-18.

Toen mochten we, zoals alle andere senioren teams van Ormi afgelopen zaterdag, ook een 5e set spelen. We begonnen aan deze laatste krachtmeting van de wedstrijd, met een goed gevoel. Door weer een goede serviceserie pakten we gelijk de voorsprong met 10-5. Het leek erop dat we onze eerste wedstrijd van het seizoen gingen winnen, maar toen ging het toch mis. TweeVV zette eveneens een sterke serviceserie neer en wij verkrampten in de pass. Er kwam geen bal meer goed aan bij de spelverdeelster en we konden niet meer voluit aanvallen. We verloren deze set met 13-15.

Het was een wedstrijd die vooral ging om wie het beste kan serveren en passen. Helaas verloren we net, maar het biedt wel goede hoop voor de volgende wedstrijd. Deze zal zijn tegen Avior in Schalkhaar op 2 november en zal beginnen met 0-0, op naar de overwinning!