Ormi H2 vs. Dynamo H10: Mirrormatch!

Zaterdag was het weer matchday voor H2. Er hing om een 16.00uur een heerlijk sfeertje in de hal door de eerdere prestaties van H1 en het onderlinge duel tussen D2 en D3 die beide in een vijfsetter werden beslist. Dan is volleybal pas echt leuk, als er een vijfde set aan te pas moet komen, bonustijd!

Maar daar hadden zowel Dynamo H10 als Ormi H2 eigenlijk geen tijd voor. Dynamo had een oktoberfeest in de planning staan en de helft van H2 had een bokbierproeverij in het verschiet. Dit was trouwens niet de enige overeenkomst tussen beide teams. Zo hadden beide teams een veteraan als Libero. De kans dat deze jongens 40 jaar geleden ook al tegenover elkaar stonden is vrij groot. Beide teams hadden ook een Snijder opgesteld. De een was spelverdeler, de ander mid, maar toch apart om tegen familie te spelen. Voor het geweld zochten beide ploegen graag de buiten kanten op. Slimme jongens aan beide kanten met genoeg power en vernuft om uit elke set-up te kunnen scoren. Het kon wel eens een spannend potje worden.

Set 1: Ongeslagen

De eerste set begon Ormi niet helemaal scherp. De pass net iets te kort, set-upje net niet helemaal lekker, blokkering stond niet goed en de aanvallen gingen net uit. Dynamo liep uit tot 04-08 maar na een time out trok Ormi het weer gelijk. Beide teams gaven elkaar geen centimeter ruimte en het bleef spannend tot aan 24-24. Vooral de buitenmensen bepaalden het spel. Waar Boelie en Appels en onze zijde de puntjes verzamelden was het ook aan de andere kant de buitenman die de punten maakte. Het ontliep elkaar niks. Beide teams konden de overwinning claimen maar zoals we het hele seizoen al mazzel hebben in de eerste set pakten we ook nu ons eerste setpoint. Bam! 26-24 voor Ormi! Nog steeds ongeslagen in de eerste set.

Set 2: Koekie

De tweede set liep voor ons wat makkelijker. De blokkering stond wat beter, midden begon een beetje te lopen en de tegenstander leek aangeslagen van de eerste set. Kat in het bakkie, dit wordt vanaf nu een makkelijk potje dachten we. Hoogte punt van de set was een ketser van Dynamo die ringloos in de basket ging. Daar kunnen de jongens van BASE nog een puntje aan zuigen. Helaas hielp het Dynamo niet met de set. Uitslag: 25-19 voor Ormi!

Set 3: Geen Paniek

In set drie was de vechtlust van de jongens uit Apeldoorn weer helemaal terug. Ik weet niet wat ze gedaan hebben tussen de sets door maar ze waren tot op de tanden gewapend iig. Ik zag zelfs wat schuim op de lipjes van de paser/loper van Dynamo. Hondsdolheid? Doping? Wie zal het zeggen, maar een feit was het wel dat die jongen alles scoorde. Een genot om te zien en voor ons om hopeloos van te worden. Ondertussen begon de stappenteller van Tim op hol te slaan. Door al het geweld van de overkant moest Tim als spelverdeler heel wat kilometertjes afleggen om elke keer weer braaf onder de bal te zitten. Tim heeft waarschijnlijk met afstand de beste conditie van H2 maar de jongen liep wat rood aan. We begonnen ons zelfs zorgen te maken toen we hem zichzelf zagen afdrogen met een handdoek. Tim begint meestal pas te zweten na 40km hardlopen of een halve Elfstedentocht. Niks dan lof voor die jongen! Zoveel inzet en liefde voor het team, daar kan je alleen je pet voor afnemen. Ondertussen was Ormi tegen een kleine achterstand aan gelopen en deze kon niet worden ingehaald. Uitslag 23-25 voor Dynamo. Geen paniek, we leveren wel vaker een derde set in. Mouwtjes omhoog, en werken en dan zullen we de vierde set wel pakken.

Set 4: Waar is de Schwung?

Maar dat viel een beetje tegen. Dynamo rook nog meer punten na de verdiende overwinning in de derde. Ormi had nog steeds niet de schwung gevonden van de eerdere wedstrijden en knokte een beetje tegen zichzelf. Het werd een vervelende set voor de jongens uit Epe. Dynamo had gewoon het betere van het spel. Ormi bleef knokken maar het was niet genoeg. Uitslag: 20-25 voor Dynamo. Dus toch een vijfde set.

Set 5: Laatste set van de Mirrormatch

Dat beide teams tegen elkaar opgewassen waren was inmiddels wel duidelijk en dat zou in de 5de set geen ander verhaal zijn. Op 07-08 werd er van kant gewisseld maar daarna deed Dynamo er een stapje bij. Aanvallend scoorde de midden en buiten van Dynamo er op los en Ormi kon niet de nodige druk leveren. Dynamo had het beste van het spel en Ormi lag klaar voor de knockout. Op 11-14 kreeg Dynamo dan ook maar liefst 3 matchpoints. Een slim balletje op midden van Johan bracht Ormi terug naar 12-14. En daar hadden we wat geluk. Een van de buitenmensen van Dynamo moest eerder weg en nu was Dynamo gedwongen om een middenman op buiten te zetten en laat nu net deze jongen voor staan op 12-14. Middenmensen zijn lieve zachtaardige wezens die vooral goed zijn in hoeken maken en hard slaan op een goede set-up. In oplosballen zijn middenmensen over het algemeen dan ook een stuk minder goed en dat kwam ons heel goed uit. Een goede serve van Johan zorgde ervoor dat de bal alleen naar buiten kon en deze bal werd hard uit geslagen. 13-14, nog 1 matchpoint over. Zelfde ritueel, goede service, balletje naar buiten en weer scoorde Dynamo niet. Het balletje werd verdedigd en Ormi kon zelf scoren. Hatseklats 14-14! Nu gingen de kopjes bij Dynamo wat hangen. Het geloof was weg, het verlies werd geaccepteerd. Na nog 2 services stond het 16-14 voor Ormi! Ha, winst!@! Hatseklats! Gestolen? Misschien, maar daarom smaakte de overwinning des te lekker. Op naar de bokbiertjes!