Heren 1 trapt het seizoen af

Afgelopen zaterdag was het zover, de start van het seizoen 2019 – 2020. Sinds dit seizoen zij we actief in de regiodivisie, een stapje hoger dan vorig jaar. Nieuwe uitdaging, nieuwe kansen. Dan is een eerste wedstrijd van het seizoen extra interessant, eens kijken waar je staat. Tegenstander: Rebelle uit Dieren. Degradant uit de 2e divisie die al wel een wedstrijd speelde en met 4-0 won.

Seizoen begint met rariteiten

De voorbereiding was wat rommelig verlopen. Vanwege vakanties, blessures en rariteiten waren we weinig voltallig geweest, waarmee er van wedstrijdritme nog geen enkele sprake was. De eerste set was dat ook wel te merken. In het begin van de set konden we aardig aanhaken, de 2e helft van de set namen de mannen uit Dieren snel afstand. Uiteindelijk ging deze met 15-25 naar de tegenstander.

Belangrijk verschil met de promotieklasse: als je kansen krijgt moet je ze pakken. Een makkelijk balletje terugspelen is er niet bij, dan scoort de andere kant wel. Helemaal met 2 dominante aanvallers aan de kant van Rebelle. Met die wetenschap gingen we de 2e set in. De servicedruk nam toe, meer overtuiging in de aanval en meer spreiding om het de blokkering wat lastiger te maken. En dat werkte goed! Resultaat: een mooie 25-17 winst.

De 3e set was een spannende! Stuivertje wisselen, een muntje op zijn kant, hoe je het ook wilt noemen. Uiteindelijk ging de winst met 25-27 naar de mannen uit Dieren. Dat had net zo goed de andere kant op kunnen vallen, helaas voor ons net niet gelukt. Dit was toch wel een tikkie, hier kwamen we in de 4e set niet meer overheen. 20-25 voor Rebelle en daarmee een 3-1 verlies voor Ormi.

Een leuke uitdaging

Al met al kijken we toch tevreden terug op het debuut in de regiodivisie. Het spel had positieve aanknopingspunten, helemaal gezien de rommelige voorbereiding. Nieuwkomer Wilco speelde een goede wedstrijd, Rene serveerde als een beest. 1 ding is zeker: we gaan weer uitgedaagd worden dit jaar en dat is stiekem wel leuk! Met die wetenschap namen we een biertje tijdens het altijd gezellige openingsfeest van Ormi. En dan vanaf maandag weer aan de bak om beter te worden en de volgende wedstrijd voor meer punten te gaan.