Contract met hoofdtrainer Pascal verlengd

Volleybalvereniging Ormi heeft het contract met hoofdtrainer Pascal Veneman verlengd. Dit tot grote tevredenheid van zowel Ormi als Pascal, die beide een zonnige toekomst tegemoet zien.

Pascal is al meerder jaren aan de vereniging verbonden. In 2008 is hij zijn trainerscarrière gestart als trainer/coach van het 2e damesteam. Pascal, zelf een verdienstelijk speler van Ormi en Alterno, was door verschillende blessures genoodzaakt met competitief volleybal te stoppen. Dit opende echter ook weer nieuwe deuren, de deur richting het trainerschap. Vanuit de vereniging kreeg hij de kans om diverse cursussen te volgen. Naast seniorenvolleybal heeft hij belangrijke stappen gemaakt bij het CMV volleybal, de jongste leden van de vereniging.

Pascal is inmiddels bezig met zijn 4e seizoen als trainer van dames 1. En verveeld is hij nog allerminst. “Toen ik bij dames 1 begon was dat voor de vereniging een nieuwe start. Een start met nieuwe aanwas vanuit de jeugd, het opbouwen van een nieuw team. Mooi is om te zien dat we hier mooie successen mee hebben behaald met als hoogtepunt de promotie naar de 2e divisie dit jaar. Helaas bleek dit niveau op dit moment net een maatje te groot, we zijn terug naar de regiodivisie gedegradeerd. De komende jaren staan we voor eenzelfde uitdaging. Door het aanstaande vertrek van een aantal ervaren speelsters is het nodig om weer nieuwe speelsters in te passen. Dat zie ik als een uitdaging, waar ik graag weer verder vorm aan wil geven. De oudste speelster is 26 jaar, de jongste 15. En de nieuwe generatie komt eraan. We hebben een 3-jarenplan opgesteld voor de vereniging, dat wil ik graag tot uitvoer brengen.”

Technische commissie

Ook Johan Snijder, bestuurslid en voorzitter van de Technische Commissie is erg tevreden over de verlenging van Veneman. “Dit heeft meerdere redenen. Ten eerste is het een jongen van de club, iemand die al mooie stappen heeft gemaakt in de vereniging.” Johan en Pascal kennen elkaar dan ook al flink wat jaar. “Ik ken hem al vanaf 6 jaar, toen hij bij de vereniging kwam. Nu is hij 30 jaar, heeft hij van volleybal zijn werk kunnen maken en kunnen wij als bescheiden vereniging hem aan ons blijven binden. Daar ben ik buitengewoon trots op. In Nederland zijn maar weinig trainers die zoveel kennis hebben als Pascal op het gebied van CMV-volleybal en doorstroming van de jeugd. Wat mij betreft wordt hij de nieuwe Alex Ferguson van Ormi.”

Naast het trainerschap van dames 1 zal Pascal zich bezig gaan houden met het technisch beleid en het opleiden van trainers. “Hiermee wil ik er ook voor zorgen dat de volgende ‘Pascal’ de ruimte krijgt die ik heb gekregen van de vereniging om mezelf verder te ontwikkelen. Ik krijg alle vrijheid om mee te denken met beleid. Dit kost tijd, dan is het ook fijn als hier serieus naar geluisterd wordt door het bestuur. Soms kosten alle taken me meer tijd dan me lief is, de waardering en voldoening die ik daaruit haal compenseren dat ruimschoots.”

Passievoll

Pascal zal zijn werkzaamheden bij Ormi gaan combineren met het opzetten van zijn eigen bedrijf Passievoll. “Ik wil individuen, verenigingen en fitnesscentra gaan ondersteunen. Mensen helpen die een topprestatie willen neerzetten, zowel professionele sporters als mensen die gezonder willen leven. Naast fysieke arbeid zal hierbij de focus ook liggen op sportvoeding. Verder blijf ik actief als trainer bij het Centre for Sports and Education in Zwolle en als assistent trainer bij Regio Zwolle Volleybal, dat op het hoogste niveau van Nederland uitkomt. Ik hoef me zeker niet te vervelen. Ter afsluiting geven Johan en Pascal een welgemeende ‘hug’, op naar een succesvolle toekomst