H1 wint bijzonder duel

Afgelopen vrijdag speelden we de uitwedstrijd tegen Zeewolde Heren 1. Een aantal jaren geleden hebben we al afscheid genomen van ons vrijdagavond trauma. Een aantal jaar wisten we niks te winnen op vrijdag, geen set, nauwelijks punten, nog geen potje kaarten. Dit is er echter af, dat is geen probleem meer. Dus met frisse zin richting Zeewolde.

Traditiegetrouw ging een delegatie wat eerder naar Zeewolde om daar een extra gevulde Loempia te eten bij Lotus. Aangezien de wedstrijd om 19:30 uur begint, moeten we aardig op tijd weg. Dan in de buurt maar wat eten, met een goed gevulde maag richting een van de lelijkste sporthallen ooit gebouwd.

Zeewolde zat 2 jaar geleden bij ons in de competitie, en werden toen dikverdiend kampioen. Het avontuur van een klasse hoger heeft niet al te lang geduurd, vorig jaar zijn de mannen redelijk overtuigend gedegradeerd. Volleyballen kunnen ze wel, dus we waren op onze hoede. We besloten scherp te beginnen, meteen de mannen onder druk zetten. Wilco van heren 2 hadden we bereid gevonden een aantal ballen op te gooien, aangezien vaste spelverdeler Marco er niet was. Hulde Wilco, bedankt weer. En mooi dat je je zo snel aanpast en er ook plezier aan beleeft. Top!

De wedstrijd

Dan de start van de wedstrijd. Mannen onder druk zetten, ze er niet in laten komen, het plan was duidelijk. Dit liep echter behoorlijk in de spreekwoordelijke chinese kippensoep. De mannen uit Zeewolde begonnen fantastisch. Serverend werden we onder druk gezet, aanvallen lieten ze ons alle hoeken van het veld zien. Kansloos met een hoofdletter K. Ze zaten er lekker in, wij hadden geen antwoord. 25-17 verlies, wat gezien de krachtsverhoudingen zeker niet geflatteerd was. Dik verdiend.

Dan weet je dat je uit een ander vaatje moet tappen. En wonderwel lukt dat de 2e set, en verder de hele wedstrijd. Wij kwamen er goed in, Zeewolde zakte volledig weg. De wedstrijd werd helemaal omgedraaid. Het is duidelijk alles of niks met de mannen uit de Polder. Overtuigend werd de wedstrijd door Ormi binnengeharkt met 2 keer 25-14 en 25-8 (!) in de laatste set. 25-8, das niet best hoor. En ook nog een keer door Zeewolde onder het net door geserveerd, het rondje bier moet heerlijk gesmaakt hebben.

Een mooi wedstrijdverslag

Na de wedstrijd werd gevraagd door Zeewolde om hen een beetje te sparen in het wedstrijdverslag. Dat kunnen we zonder moeite doen. Die eerste set was super, daarna dramatisch. Maar als je weet dat je een set kan spelen als die eerste, dan zit het er wel in! Dus niet getreurd mannen, het komt wel goed. Veel teams komen met knikkende knieƫn naar Zeewolde. Wees gewaarschuwd.

Al met al een super resultaat, waar het na de 1e set zeker niet naar uit zag. Met een kleine selectie met versterking vanuit de vereniging een maximaal resultaat. En omdat de loempia nog diagonaal in de maag zat, kon er ook nog wel een pizza/kapsalonnetje bij. Na een bezoekje aan hofleverancier Jerusalem in Harderwijk op naar Epe. Op naar de volgende pot, dit smaakt naar meer!H1