H1 verliest nipt van SDS

Afgelopen zaterdag stond de eerste thuiswedstrijd van dit jaar op het programma. Tegenstander was SDS, een tegenstander waar we al jaren mee wedijveren om een plekje in de top 5. Een goed volleyballend team, gedreven, gewoon een leuke tegenstander om tegen te spelen.

De eerste 2 sets kenden een vergelijkbaar beeld, met een teleurstellend resultaat. Dan kan je zeggen dat je ‘ongelukkig’ bent, dat het niet mee zat. Als je ‘ongelukkig’ bent verdien je eigenlijk meer, dan heb je volle focus en inzet, ben je scherp. Dan doet het vermoeden dat de uitslag bijna oneerlijk was. Hier was zaterdag echter geen enkele sprake van. Het was ronduit slecht.

Weinig beleving, weinig concentratie en niet gedisciplineerd genoeg om de afspraken na te komen. We hielden geen bal tegen in de blokkering en er vielen makkelijke ballen op de grond. Daar kom je tegen een team als SDS niet mee weg, daar zijn die jongens te goed voor. 2-0 achter, er moest duidelijk uit een ander vaatje getapt worden.

De 3e set uit een ander vaatje…?

Het lukte! De beleving kwam in de groep, ballen werden van de grond gehaald en mooie punten gemaakt. Scorend kwamen we erin, de service druk nam toe, SDS kwam in de problemen. En dat is toch een fantastische conclusie. Als we het zelf weten op te brengen om volle focus en enthousiasme neer te leggen, dan verslaan we SDS, zeker een kandidaat voor de top 3.

Dan is het toch ook een stuk leuker, winnen is veel leuker. Speciale complimenten aan Rik, die in staat was de BIG points te scoren, de punten die het verschil maken tussen winst en verlies. SDS kwam er 2 sets niet aan te pas, ze scoorden niet meer. Resultaat, 2-2 in sets.

De vijfde set

In de vele jaren dat SDS en Ormi tegen elkaar spelen wordt het vaak een 5-setter. Zaterdag hebben we dus maar met elkaar afgesproken, dat we in de uitwedstrijd maar 1 set spelen, diegene die die set wint, wint met 3-2. Daar komt het anders toch ook wel op neer. 🙂 De 3e en 4e set hadden veel krachten gekost, de koek aan Eper kant was een beetje op.

De mannen van SDS liepen weg, het verschil konden we niet meer inlopen. Daarmee wonnen ze met 3-2, verdiende overwinning. De 2 teams ontlopen elkaar maar 1 punt in de stand, daarmee scoren we zeker een voldoende voor de eerste 2 wedstrijden.

Als met al een bewogen middag met 1 geruststellende gedachte: als we het weten op te brengen met het hele team inzet te tonen, dan kunnen we van iedereen winnen. Doen we dat niet met het hele team, verzaken er maar een paar, dan komen we tegen tegenstanders als SDS tekort. Een duidelijk les voor de volgende wedstrijd, het kan niet anders dan dat we zaterdag ons lesje wel hebben geleerd.