D1 heeft een zware week

Na de 3-1 winst in Harderwijk op zaterdag en 3-2 winst in Nijmegen op maandag, gingen we woensdag richting Beltrum voor de bekerwedstrijd. Nooit van gehoord en het enige wat we erover konden vinden, was dat het een koud en kil hok is, aldus Pascal. Even voor de topografische kennis: Beltrum ligt half in Duitsland.

Na een latertje op maandag (half 1, 1 uur terug in Epe), klonk het fluitsignaal om 20:30. Zeker niet compleet begonnen we de wedstrijd. Laura, Evelien, Marissa, Iris en Mariëlle waren niet aanwezig. Gelukkig kon Marlies ons wel versterken op deze woensdagavond. Verder kunnen we kort zijn. Misschien lag het aan woensdagavond, misschien omdat er een aantal niet waren, misschien was het tijdstip niet oké. Laten we stellen dat het niet onze avond was. 3-0 op de kloten, uitgeschakeld in de beker en terug naar Epe.

Spanning in Twello

Dus, op naar revanche in Twello, afgelopen zaterdag. Tegen deze dames hebben wij inmiddels twee keer gespeeld dit seizoen: thuis voor de competitie en thuis in de beker. Beide wedstrijden hebben wij gewonnen.

De eerste set was vrij overtuigend voor ons: 25-15. Daarna kwam Voorwaarts beter in het spel en wij speelden minder dan de eerste set. In beide sets lieten wij wel degelijk zien dat we goed konden volleyballen, maar we lieten het ook weer uit onze handen glippen. Dus zowel de tweede als de derde set waren voor Voorwaarts: 25-22 en 25-20. Gebrand op een overwinning gingen we de vierde set in. Het werd nog spannend, maar de vierde set ging naar ons met 26-24. 2-2 in sets, op naar de tweede vijfsetter deze week.

Laten we zeggen dat we deze vijfde set niet zo heel overtuigend in gingen. We wilden graag winnen, maar dit kwam niet helemaal uit de verf. Tijdens de eerste time-out van Pascal, stonden we 9-3 achter. We pakten er weer wat puntjes bij en Voorwaarts pakte de time-out op 9-6. We kwamen weer redelijk op gelijke hoogte: 10-9 en na een wissel bij Voorwaarts, werd het 12-9 voor de thuisploeg. Gelukkig toonden we onze veerkracht en kwamen wederom op gelijke hoogte: 12-12. Het was nog even spannend, maar gelukkig trokken wij aan het langste eind: 15-13 winst in de vijfde set en dit betekende dus 3-2 winst in Twello!

Topper tegen Dynamo

Aanstaande zaterdag spelen wij om 16:30 thuis in onze prachtige PWA-hal tegen nummer 1 SV Dynamo. Wij hebben nog een appeltje te schillen met ze, gezien het verlies bij de uitwedstrijd met 3-1. Afgelopen week was pittig, maar een slechte generale…  Graag zien wij jullie zaterdag! Tot dan!