H1 wint op vrijdag in de polder

Vrijdag avond een wedstrijd in Lelystad, altijd leuk. Maar het vrijdagavond-syndroom dat Heren 1 een aantal jaren heeft gehad, is wel afgeschud. Vroeger wonnen we niks op vrijdagavond. Geen volleybalwedstrijd, geen potje klaverjassen, niet eens de discussie wie de BOB is. Helemaal niks. Maar de laatste jaren is alles anders. We wonnen nooit op vrijdagavond: nu wel. Dynamo uit spelen we nooit goed. Nu wel. Zelfs Zeewolde uit is geen horde meer. De laatste jaren is alles anders. We kunnen winnen op vrijdagavond, zelfs tegen teams die zich huisvesten in de meest droevige uithoeken van het land.

Dus vol goede moed gingen we richting Lelystad. Één zat ’s ochtends nog in de sneeuw en moest 900 km naar huis rijden, een tweede was net vertrokken naar de wintersport en de derde was geblesseerd. Maar hé, dat maakt niet uit! Wij kunnen alles, zeker op vrijdagavond.

De wedstrijd werd aangevangen, met spelverdeler Wilco die geleend was van de vrienden van Heren 2. Bedankt Wilco en mannen van heren 2, soms moet je uit elkaar uit de brand helpen. Wordt gewaardeerd. In de eerste 2 sets waren de beide teams aan elkaar gewaagd. In de eerste set bleken de mannen van Volta beter boven de 20. De set werd nipt binnen gehaald door de Lelystedelingen, 25-23.

Ok, niks aan de hand. Vol goede moed beginnen we aan de 2e set. Wederom stuivertje wisselen, wederom spannend. Een heel leger setpoints kon niet voorkomen dat Volta ook de 2e set won. 28-26. Ok, we speelden best goed. Ok, die jongens waren ook best aardig goed. Maar je staat wel 2-0 achter. Das niet best. En dat op een vrijdagavond. We verliezen NOOIT op vrijdagavond.

2-0 achter, geen best begin

Om iets om te draaien werd enige wissel Jelle in het veld gebracht. We speelden even goed als de vorige sets, Volta begon minder te spelen. Vol gefocussed om de series van Volta tegen te houden, wonnen we deze set. En overtuigend ook! De mannen uit de Polder waren even niet zo stoer meer: 15-25 voor Epe!

De 4e set ging ook lekker. Volta was niet heel goed meer, Ormi ging door waar het de hele avond al mee bezig was: best aardig spelen. Iedereen haalde een voldoende. Ook de 4e set werd gewonnen: 21-25.

Dan de altijd leuke 5e set: als je 2-0 achter staat in sets en tot 2-2 terug komt, dan is de avond al gered. Maar je wil ook winnen. En tromgeroffel: TRRRRRRRRR: het is gelukt! De mannen uit Lelystad hadden in de eerste 2 stes hun kruid verschoten en Ormi heeft gewoon best een goede pot gespeeld. Met een beperkte selectie met wat noodgrepen een goede prestatie!

Maar er is wel 1 vervelende conclusie: we hebben dit jaar nog maar 1 wedstrijd op vrijdagavond. Een trieste conclusie, want we verliezen NOOIT op vrijdagavond. In die wetenschap gingen we de binnenstad van Harderwijk in om de versleten calorieën weer aan te vullen.