H1 boekt zwaarbevochten zege

Het zijn voor H1 de laatste weken van de competitie. De weken dat de definitieve rangschikking wordt gemaakt. En de wijsheid leert: iedereen komt terecht op de plek waar hij hoort. Wij willen graag op de plek komen waar wij vinden dat we horen, dus een paar potjes winnen is het devies.

Afgelopen donderdag speelden wij tegen OMS uit Putten. Een ploeg die leuk kan spelen, daarnaast nog best sympathiek ook. Oftewel, alle ingrediënten voor een leuk potje waren aanwezig. Daar kwam helaas in de eerste set bijzonder weinig van terecht. OMS had meer weg van OMG: Oh My GOD. Want ze waren best goed. Erg goed zelfs. En wij best matig. Dat resulteert in een welverdiende verliesset voor Ormi.

Eindbaas Carolien

Echter, wij zijn niet zomaar verslagen, niet zomaar gebroken en zeker niet zomaar begraven. Onder het motto ‘1 zwaluw maakt nog geen Puttense zomer’ gingen we vol aan de bak. En dat ging goed! Ja, we moesten er hard voor werken. Sterker nog, we hadden er iedereen voor nodig. Eindbaas Carolien wisselde veel en dit pakte goed uit. Geheel verdiend hebben we gewonnen. En ere wie ere toekomt: daarvoor moeten we 2 man in de spotlight zetten die dat verdienen.

Brian is sinds dit jaar bij ons team. Donderdagavond heeft hij een fantastische wedstrijd gespeeld. Aanvallend was het erg overtuigend en heeft hij de nodige punten overtuigend binnen geslagen. Goed gedaan kerel, top! Daarnaast misten we onze vaste libero Remco door een verblijf in het buitenland. Ruben was bereid om eenmalig zijn positie over te nemen om het team daarmee te helpen. En dat ging ook erg goed. Fanatiek verdedigend was hij belangrijk. Bedankt kerel!

Een 2e plek is binnen bereik

We doen door deze overwinning nog volledig mee om de 2e plek op de ranglijst. Volgende wedstrijd is tegen Zeewolde, de koploper. Afhankelijk van de overige resultaten kunnen zij of tegen ons kampioen worden, of ze zijn het al. Het lijkt ons natuurlijk het leukst als ze tegen ons kampioen kunnen worden. Het zijn aardige jongens hoor, die mannen uit de polder. In de sport is het toch leuk als je een feestje van een ander kan verpesten, daar draait het toch om.

Daarom ging De Graafschap vorig jaar op de platte kar de hele Achterhoek door. Ze hadden Ajax van het kampioenschap af gehouden. Dat ze vervolgens gedegradeerd zijn en nu een weinig indrukwekkende rol op een niveautje lager spelen, daar rept niemand meer over. Dus we verheugen ons op een leuk potje in de polder. Toch bijzonder, wat sport en rivaliteit met mensen kan doen. Als je je al gaat verheugen om naar de polder te gaan. Bijzonder maar waar…