H1 knokt en wint van Volta

Afgelopen vrijdagavond stond de uitwedstrijd tegen Volta Lelystad op het programma. Een uitwedstrijd waarvoor je om 17:45 moet vertrekken uit Epe! Dat is enthousiast vroeg. Dus allemaal een uurtje verlof genomen om toch maar wat eten naar binnen te schuiven en op weg naar Lelystad te gaan. En tegen de mannen uit Lelystad stond nog een rekening open. De thuiswedstrijd werd verloren. En dit was een belangrijke wedstrijd. Of je houdt de aansluiting met de bovenste helft, of je moet naar beneden kijken. Er was dus veel aan gelegen om deze pot te winnen.

De wedstrijd vrijdag werd een boeiend gevecht. Mede doordat er aardig wat publiek was op komen dagen voor deze wedstrijd. Je zou deze ambiance zowaar sfeervol kunnen noemen, iets wat niet vaak in 1 zin met Lelystad wordt genoemd. De mannen van Volta spelen met veel beleving, ze kregen in de eerste set echter de deksel flink op de spreekwoordelijke neus. Ormi begon goed en vooral blokkerend was het erg sterk. De ietwat wilde aanvallers van Volta kwamen er niet door en kregen een aantal ballen overtuigend op de tenen weer terug. Resultaat: een welverdiende 25-19 winst.

De tweede set werd meer een gelijkwaardig gevecht. De mannen uit Lelystad begonnen vol risico te nemen met de service en dit pakte goed uit. Halverwege de set was er een behoorlijk gat voor Ormi, echter, aan het einde van de set kwam Volta steeds dichter en dichter bij. Hier zit natuurlijk vanuit de mannen van Ormi wel een idee achter. Terugkomend op het publiek. Je kan het niet maken om deze mensen naar de zaal te laten komen en ze niet een spannende wedstrijd cadeau te doen. Volta kwam terug tot 23-24. Dan is het natuurlijk leuk geweest, set was spannend genoeg, laatste punt maken. En dus stond er een verdiende 23-25 winst op het scorebord. 🙂

De 3e set pakte niet goed uit. Volta begon volle bak met serveren en snel stond Ormi 7-0 achter. Das pijnlijk, 7-0. Echter, we lieten ons niet uit het veld slaan en stonden rond de 10 alweer op een gelijke stand. Echter, in de 2e helft van de set lieten we ons wel uit het veld slaan. Volta nam een ruime leiding en Ormi liet het lopen. 25-14. Achteraf kunnen we zeggen: deze setwinst was voor het publiek, hadden ze verdiend.

De 4e set zat de druk er dus weer op. Of je pakt 4 dikke punten en doet goede zaken voor de ranglijst. Of je moet een 5e set spelen, waardoor je ruim een half uur later aan de shoarma zit. Deze horrorgedachte zagen we niet zitten, dus stroopten we de mouwen op. Wat bleek: het verzet van Volta was gebroken. Ze gingen door met risico nemen, het viel echter niet meer hun kant op. Een ruime voorsprong werd genomen en niet meer uit handen gegeven. 13-25, een dikke setwinst en daarmee de wedstrijd gewonnen. Hiep hoi, de revanche voor de thuiswedstrijd was een feit.

Aanstaande donderdag spelen we de thuiswedstrijd tegen NVC. Noem het toeval of niet, ook hier hebben we nog een rekening tegen open staan. De uitwedstrijd tegen NVC ging met 3-2 verloren. Alterno en Volta kunnen meepraten over revanchepartijen en Ormi, laten we zorgen dat we NVC ook aan onze zegekar kunnen vastknopen.