H1 speelt verwachte 5-setter

Afgelopen vrijdag speelde heren 1 de uitwedstrijd tegen ABS uit Bathmen. 1 ding was van tevoren zo goed als zeker: het zou een 5-setter worden. We speelden namelijk tegen ABS. En ABS speelt dit seizoen bijna alleen maar 5-setters. Wij zijn de moeilijkste niet, daar doen we dan ook aan mee!

Er was een opvallend gegeven aan de wedstrijd: de ploeg die aan de ‘overkant’ speelde, aan de verste helft van het veld, wist de set te winnen. Misschien ligt er wel een oude graftombe van een Egyptische god onder, misschien zijn UFO’s hier een keer geland. De eerste set speelden wij niet op die helft. De eerste set was dan ook verre van goed. De mannen uit Bathmen daarentegen speelden een prima set en wisten deze dan ook overtuigend te winnen met 25-19. De 2e set speelden wij aan de ‘goede’ kant. Dit was dan meteen ook een van de beste sets van het seizoen. 25-11: BAM. Dat hadden we effe nodig!

De 2 sets erna verliepen zoals je kan verwachten: het team dat aan de ‘goede’ kant speelde, pakte de set. De 3e set met 25-22 naar ABS, de 4e set met 21-25 naar Ormi. Dus een 5e set, gezien het competitieverloop van de mannen van ABS geen verassing. Je zou denken dat een team dat zoveel 5 setters speelt hier veel ervaring mee heeft, en dus het voordeel aan zijn kant heeft.

MAAARRRRRR: wij mochten aan de goede kant beginnen! En dat pakte goed uit. De set liep gelijk op, aan het einde wisten wij als Ormi de set en daarmee de wedstrijd binnen te slepen. Dik verdiend vonden wij, maarjah, dat vind je al snel als je zelf wint :). Helaas waren we door deze 5-setter te laat om een broodje shoarma in Bathmen te eten, de shoarmabakker lag al op 1 oor. Gelukkig was in de ‘big apple’ Epe de shoarma tent nog wel open. Dit lieten we ons dan ook goed smaken.

Op naar volgende week donderdag, de wedstrijd tegen Alterno. Daar hebben we gezien de verloren uitwedstrijd nog een appeltje mee te schillen. Laat maar komen! Tot donderdag in de hal.