H1 speelt wederom een topper

Het is het thema van deze weken bij heren 1; toppers. Aardig wat leuke potjes na elkaar tegen ploegen die in de bovenste regionen van de ranglijst bivakkeren. Het volgende hoofdstuk werd geschreven in Hoevelaken tegen Surf heren 1. Een goede ploeg, fysiek sterk. We moesten aan de bak!

En niet voor de eerste keer dit jaar moesten we dat doen met een compacte selectie. 7 man, geen libero en 1 middenman. succes! Gelukkig hebben we een aantal multitalenten die op meerdere plekken uit de voeten kunnen. Met spelverdeler Marco Marcel achter de hand begonnen we aan de wedstrijd. De jongens aan de overkant hadden er aardig zin in, dus laat dat potje maar beginnen.

De wedstrijd begon goed. De eerste set namen we meteen een goede voorsprong. De service en blokkering waren prima voor elkaar waardoor de mannen uit Hoevelaken goed onder druk gezet konden worden. In het midden van de set kwamen ze wel wat dichterbij, een versnelling van Eper kant konden ze echter niet bijhouden. Redelijk overtuigend ging de overwinning naar Ormi. De 2e set was van eenzelfde laken een pak. De mannen van Surf begonnen we wat meer mooie punten te maken. Dit wisten ze echter af te wisselen met een hoge foutenlast. Dat was ook wel een belangrijk gegeven van de wedstrijd. Zowel Ormi als Surf zijn verbaal aardig aanwezig in het veld. Dan kan het 2 kanten op gaan: je wordt er beter van of niet. Over het algemeen worden de lange mannen uit Epe in ieder geval niet slechter door de nodige strijd. De mannen uit Hoevelaken hadden wat meer moeite hun teleurstelling in toom te houden. Tsja, daar wordt je dus niet beter van. De 2e set ging ook naar Ormi, 2-0 voor, lekker op koers.

Dan de altijd lastige 3e set. Als je 2-0 voor staat ben je goed bezig, de wedstrijd is echter nog niet binnen. Als je 2-0 achter staat dan moet je wat anders gaan doen. En dat deden de mannen van Surf. Vol risico gingen de aanvallen erin. Hier hadden we te laat een antwoord op. De 3e set ging dan ook verdiend naar Surf.

Dan komt het aan op de laatste set! Dan worden de mannen van de jongens gescheiden. En we pakten het weer goed op. Het was een behoorlijke strijd, waar beide teams vol voor de winst gingen. Blokkerend hadden we aan Eper kant de zaakjes goed op orde. Sander en Arno sloten goed aan op de buitenmannen waardoor aardig wat ballen tegen gehouden werden. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de mannen van Surf ook wat mooie blokjes pakten die aardig recht naar beneden gingen. Complimenten daarvoor. Gelukkig konden de mannen van Surf het opportunistische spel van de 3e set niet vast houden. Ze raakten een paar keer aardig over de kook waar ze niet beter van werden. Op een gegeven moment raakten hun gezichten zo vervormd van frustratie dat ze niet zouden misstaan in de volgende Avatar of Lord of the Rings. Maar dat geheel ter zijde.

Je raadt het al, de 4e set ging verdiend naar Ormi waardoor de 3-1 winst binnen was. Complimenten aan het verdienstelijk spelende 6-tal Arno, Sander, Rik, Jacco, Ruben en Pim die allemaal hun niveau haalden, blokkerend speelden we boven ons niveau. Een welverdiende winst. Op naar de volgende topper, donderdag tegen Voorwaarts!