Heren1 pakt de draad weer op

De 2e helft van het seizoen is weer op gang. Na de welverdiende oliebollen, kalkoenen en creme bruleetjes mochten de lange mannen uit Epe weer een wedstrijd spelen. En niet zomaar eentje, een heuze topper! Tegen koploper Alterno. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Alterno wel een wedstrijd meer gespeeld had, dus de stand was enigzins vertekend. Maar toch, nog steeds een topper.

Alterno is eenzelfde team als Ormi. Veel ervaring, stabiel en een bovengemiddelde gedrevenheid om te winnen. Beide teams maak je niet zo snel gek, of zoals ze in Friesland zeggen, die maak je de pis niet lauwerd. Zowel Alterno als Ormi had de afgelopen weken bijzonder weinig trainingsarbeid verricht. Vanwege de feestdagen werden andere prioriteiten gesteld. Maarjah, dan maar weer met de instelling: trainen is voor talentlozen.

De eerste set begonnen de mannen uit Epe goed. Even een paar puntjes inspelen, daarna was de machine warm. Er werd goed geserveerd en geblokkeerd. Een goede 1e set met een terechte winst tot gevolg: 25-16. Dan komt de altijd lastige 2e set. De clichees werden uiteraard gedeeld. ‘Het is weer nul nul, blijf scherp, we beginnen weer opnieuw’. Allemaal waar en dat weet je. Maarjah, het gebeurde toch. Alterno begon beter te spelen en Ormi zakte weg. Geen woorden meer aan vuil maken: 21-25 verlies.

De 3e en 4e set waren meer in lijn met de 1e set. Het oude vertrouwde Eper spel werd uit de kast getrokken. Goede pass, weinig fouten maken in de aanval en goed blokkeren/verdedigen. En onderling was het ook een leuk potje. De scheidsrechters hadden hun handen vol aan de trucjes, beinvloeding en manipulatie van beide teams. Opgeteld stond er 4567 jaar aan volleybalplezier in het veld. Om gek van te worden, dat maakte het ook wel weer leuk. De sets werden beslist in Eper voordeel: 25-19 en 25-17.

Laten we maar in de clichees blijven: de kop is eraf. De 2e helft is goed begonnen, de eerste overwinning is weer binnen. De komende weken staan belangrijke potjes op het programma. Dan worden de mannen van de jongens onderscheiden, het kaf van het koren, de Heineken van de Grolsch. En wij zijn er klaar voor! En dat zijn toch de potjes waar je het voor doet. ‘If you can’t stand the heat, stay out of the kitchen!’