D4: Avior uit, altijd lastig

Op woensdagavond 21 maart stond voor ons de uitwedstrijd bij Avior op het programma. Rond half 8 arriveerden wij bij de sporthal in Schalkhaar. Bij binnenkomst in de hal werden er eerst wat drankjes en de nodige stukken fruit genuttigd. Vanuit de kantine konden we zien dat ons veld al leeg was en dat de wedstrijd mooi op tijd zou kunnen beginnen.

Tijdens het inspelen kwamen we er achter dat onze scheidsrechter niet aanwezig was. Dus besloten wij in overleg met de tegenstander om alvast in te gaan slaan. Na wat rond kijken werden er 2 mannen uit de kantine geplukt om onze wedstrijd in goede banen te lijden. Na het inslaan mochten we nog een aantal kanonskogels over het net heen serveren waarna de eerste set van start ging.

Set 1

De eerste set verliep voorspoedig met veel enthousiasme, werklust en met veel mooie aanvallen wisten we een voorsprong op te bouwen. Na een aantal mooie rally’s wisten wij het punt vaak te
maken, dit resulteerde in een degelijke 13-25 in ons voordeel.

Set 2

Aan het begin van deze set werden er wat wissels doorgevoerd en konden we weer van start gaan. Avior was inmiddels wakker geschud en wist wat hen te doen stond om niet binnen het uur met 0-4
weer in de kantine aan te schuiven. Serverend werd het van hun kant beter. Onze service druk nam helaas af en slopen er ongemerkte slordige foutjes in ons spel. Voor we het wisten stond er een eindstand van 25-11 op het scorebord in het voordeel van Avior.

Set 3

Inmiddels waren wij ook weer bij de les en wisten we dat we toch uit een ander vaatje moesten gaan tappen en iets meer tegenstand bieden. Ook aan het begin van deze set werden er weer wat wissels
toegepast en konden we beginnen aan set drie. Gedurende de set ging de stand aardig gelijk op. Over en weer werd er veel verdedigd en zaten er veel mooie aanvallen tussen. Helaas werd deze set verloren en ging met 25-20 naar Avior.

Set 4

Over set vier kan ik heel kort zijn. Helaas konden we niet genoeg tegenstand bieden waardoor ook de laatste set verloren werd. Ondanks het nodige duik en vlieg werk wisten we deze set niet binnen te slepen.

Aanstaande zaterdag 24 maart staat voor ons de uitwedstrijd tegen Dynamo 11 op het programma. Met het spel wat we in set 1 tegen Avior op de mat hebben gelegd in onze gedachten gaan we vol goeie moed op jacht naar de punten in het Omnisport.