D4 neemt revanche op Dynamo

Op maandagavond 12 maart stond de wedstrijd tegen Dynamo 10 voor dames 4 op het programma. Om 18.15 verzamelden wij met zijn allen bij de PWA-hal. Aangezien dit toch erg vroeg op de avond is, druppelden de speelsters mondjesmaat binnen. Sommige moesten nogal haasten om op tijd te komen, maar aangezien het veld nog opgebouwd moest worden, hadden we tijd genoeg. Na de verloren heenwedstrijd in het Omnisport  (3-1) waren we allemaal erg gebrand om die gelen uit Apeldoorn niet nogmaals zoveel punten (of nog meer) cadeau te doen.

De wedstrijd

Na het inspelen konden we keurig netjes op tijd aan de wedstrijd beginnen. Met een nagenoeg fitte selectie was het voor de trainer een hele opgave om te kijken wie er aan de wedstrijd mochten beginnen. De eerste set kwamen we goed uit de startblokken. We waren aardig gewaagd aan Dynamo en de stand ging de gehele set gelijk op. Uiteindelijk verloren we jammer genoeg de eerste set met 24-26.

Na een korte drink pauze werden de puntjes weer op de I gezet en mochten we aantreden voor de tweede set. Set twee was eigenlijk een kopie van de eerste set. Wederom waren we goed aan elkaar gewaagd, namen zelf een voorsprong van 5 punten, maar helaas was dit niet voldoende om de set winnend af te sluiten (23-25). Inmiddels waren er al een paar bidons leeg gedronken, niet zo gek als je bedenkt dat na twee sets spelen er al een uur verstreken is.

Set drie gingen wij vol goeie moed het veld in. Zoals eerder aangegeven waren wij niet van plan om onze gele buren met de volle punten terug naar Apeldoorn te laten keren. Bij een stand van 2-1 in het voordeel van Dynamo kwam ons servicekanon Marianne aan slag. Binnen no-time stond er een stand van 13-2 op het score bord. Het speelt toch een stuk prettiger met een ruime voorsprong. Deze set gaven wij daarom ook niet meer weg (25-10).

Zo begin je set vier wel met een erg lekker gevoel. We zagen dat als wij ons eigen spelletje konden spelen, wij Dynamo nog een lastige avond konden bezorgen. Ook deze set ging de stand de gehele set wederom gelijk op. Je kon zien dat na 1 uur en 40 min volleybal de vermoeidheid enigszins toesloeg aan beide kanten. Na een prachtig kill-block en een zenuwslopend einde van de set wisten wij deze toch winnen af te sluiten (27-25).

De beslissende 5e set

Inmiddels had de groep recreanten zich om ons veld gepositioneerd om te zien hoe wij aan set vijf begonnen. Aangezien dit de kortste set van de wedstrijd is moesten we direct goed van start gaan. Halverwege set vijf keken we tegen een 6-8 achterstand aan. Gelukkig werden we gesteund door de vele recreanten en een toekijkend heren 1. Met toch enige spanning op de gezichten begonnen we aan de tweede helft van de laatste set. Het laatste beetje energie wat we nog hadden persten we uit onze tenen en we wisten de set (en dus de wedstrijd) winnend af te sluiten (15-11).

Door hard werken en goed teamspel hebben we de overwinning binnen gesleept. Na een lange afwezigheid waren we erg blij om u te kunnen melden dat Cindy en Manon ook weer wat punten hebben kunnen spelen. Nu we weer compleet zijn en na deze geweldige overwinning kijken wij vol goede moed uit naar de laatste 6 wedstrijden.

Aanstaande woensdag staat voor ons een uit wedstrijd in Schalkhaar op het programma. Wij hopen u allen bij onze eerstvolgende thuiswedstrijd op 7 april weer te mogen begroeten.